Sağlıklı Beslenme Diyet içecekler açlık hissini arttırıyor

Diyet içecekler açlık hissini arttırıyor

15.12.2016 - 17:36 | Son Güncellenme:

Diyet içeceklerin sanılanın aksine daha çok iştah arttırdığını biliyor muydunuz? Uzmanlar diyet içecekler hakkında uyardı.

Diyet içecekler açlık hissini arttırıyor

Kilo vermek için diyet programı uygulayanlar, genellikle gazlı içeceklerdeki şekerden kaçınmak için yapay tatlandırıcı bulunduran diyet içecekleri tercih ediyor. Ama yapılan araştırmalarda düşünüldüğü gibi kilo verdirmeyen bu tatlandırıcıların sadece yemeklerde kalori farkı yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dr. Siew Ling Tey, kalori alımını azaltmak için şeker yerine besleyici olmayan tatlandırıcıları kullanmak belirli yiyeceklerde işe yarasa da günlük toplam kalori alımında hiçbir farklılık yapmadığını belirtti.

Diyet içecekler diyabet riskini arttırabilir

İsveç'teki araştırma da günde iki bardak diyet içecek tüketimi konusunda uyardı: her gün iki bardak tüketilen diyet içecekler, diyabet riskini arttırabilir ve kilo almanıza sebep olabilir.

Yapay tatlandırıcılar ile şekerin etkisini araştırmak için 30 erkek katılımcıya, 500 ml içeceklerden verilip istedikleri kadar kızarmış pirinç yemelerine izin verildi.

Diyet içecek tüketenlerin, yemekte 80 kalori daha fazla aldığı görüldü. Kilo kaybetmedikleri gibi iştahının açıldıklarını anlatan katılımcılar, şekerden vazgeçmenin bir faydasını görmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uzmanlar, her ne kadar yapay tatlandırıcıların daha fazla yemek yeme istediği verdiği görülse de, net bir kanıtın olmadığını açıkladı.

Önceki araştırmalarla çelişen bir çalışmaya göre, diyet içeceklerin kilo vermeye yardımcı olduğu ve kan şekerini koruduğu belirtildi. Hayvanlarda uygulanan deneylerde ise yapay tatlandırıcılar daha fazla glükozun emilmesine sebep oluyor.

Kaynak: Daily Mail

PembeNar Özel

Yazarlar