Merhabalar,
 
Baharla birlikte artık bizim de kendimizi yenileme zamanımız geldi.
 Kışın yapılan kaçamaklardan, tembelliklerden kolayca kurtulmanın formülleri hiç de zor değil. 
Sağlıklı alışkanlıklara yönelip, beslenme şekline  yenilik getirdiniz mi tamamdır. Mis gibi temiz havada uzun yürüyüşler, yeşillik ve sebze ağırlıklı yiyecekler, detoks içecekleri (önceki yazılarımda tariflerini verdiğim) düzenli uygulanırsa 
baskülünüzle aranızdan su sızmaz.:)
Bu kurabiyemizin de her tarafından sağlık fışkırıyor.:) Yanında bir kupa  yeşil çay en doğru eşlikçi.
 Şekersiz, katı yağsız ve beyaz unsuz ama gayet lezzetli atıştırmalık için ustası sevgili Ayşe Caparrini'ye de sonsuz teşekkürler.
 
MALZEMELER:
 
1 su bardağı Hindistan cevizi  ( 50 gr.lık poşet)
1/2 su bardağı ufak kırılmış ceviz içi
1/2 su bardağı kuru yaban mersini
1 su bardağı yulaf ezmesi (rondada biraz çekilecek)
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı su
 
YAPILIŞI:
 
Derince bir kapta Hindistan cevizi tozunu, tam buğday ununu, ve rondoda un haline getirdiğiniz yulafı karıştırın. Sonra kabartma tozu, kuru yaban mersini,( kuru üzüm de kullanabilirsiniz) ve ceviz kırıkları ilave edilir. Ardından zeytinyağı, bal ve su katılarak eldiven ile yoğurulur ve hamuru sıktığınızda dağılmayan bir kıvam alınca, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil verilerek aralıklı  dizilir. 
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika renkleri kızarıp, kahverengiye dönene kadar pişirin.
 Fırından ilk çıktığı zaman kendini toplaması için ılınmasını beklemek  gerekiyor. 
 
Afiyet olsun.