DİYETİ BOZMAMAK İÇİN

Genelde pek çok kişi zayıflama diyetine başlar ama bir süre bazı sebeplerle dengeli beslenme tarzını sürdüremez ve diyeti bozmaya başlar.

Diyeti bozmamak için; Özellikle akşam yemeğinde yüksek kalorili yemekler yemeyin. Akşam yemeğinden sonra da yatana kadar olan sürede, saat 10 gibi son hafif bir ara öğün yapın. Bu son ara öğün, meyve, bir bardak yarım yağlı süt, yoğurt ve kefir olabilir.

Geceleri belli bir saatten sonra yemek tüketimi fazla kilolarınızla baş etmenizi zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Gün içinde veya akşam erken saatlerde bir şeyler yemelisiniz ki yatağa gitmeden önce vücudunuzun bu yiyecekleri sindirebilsin.

Haberin Devamı

Eğer kendinizi sıklıkla gece geç bir saatte mutfakta atıştırırken buluyorsanız ve bunu önlemek istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

· Gün boyunca en az üç öğün tüketmiş olduğunuzdan emin olun, özellikle iyi bir kahvaltının bunun içinde olması gerekmektedir. Bu sizi gece atıştırmasından koruyacaktır, çünkü gün içindeki öğünleriniz sizin daha az açlık hissetmenizi sağlar.

· Diyeti bozmamak için; Zararlı atıştırmalıklarıetrafta bulundurmamaya çalışın. Eğer gece yemeyi seviyorsanız seçimlerinizi sebze, meyve ve diğer sağlıklı yiyeceklerden yana kullanın.

· Diyeti bozmamak için; Akşam son ara öğünden sonra hemen kalkın koltuğunuzdan ve gidip dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı, naneli ağız çalkalama suyuyla güzelce temizleyin. 5 dakika vakit ayırdığınız ağzınızı yatmadan önce bir daha kirletmek istemeyeceksiniz.

· Sizi yatağa gitme saatinizden önce meşgul tutabilecek bir şeyler yapın. Çünkü gece yemeniz gerçek bir açlıktan ziyade bir alışkanlık olabilir.

Diyeti bozmamak için; Bazı arkadaşlarım beni hiç desteklemiyorlar ve egzersiz yapmak istediğimde ya da sağlıklı yemek seçmek istediğimde beni engelliyorlar diyorsanız bu arkadaşlarınıza, sizi zayıflama diyeti yaparken desteklemelerini açıkça söyleyin.

Bu çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bazen arkadaşlarınız hatta en yakın akrabalarınız bile sizin çabanızı görmezden gelebilirler. Bazı insanlar diğerlerinin kilo verme ve sağlıklı olma çabasını henüz kendileri bu kararı alamamış olduklarından dolayı sabote edebilirler. Bazıları da nasıl destekleyici olabileceklerini bilmiyor olabilirler. Ama unutmayın ki programınıza sadık kalmak sizinle ilgili bir şeydir. Bir dondurma ya da pastaya basitçe hayır diyebilirsiniz ya da çevrenizdekiler ve iyi arkadaşlarınızla açık bir iletişimle durumunuzu anlatarak desteklerini isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diyeti bozmamak için; Çevrenizden destek alamıyorsanız aşağıdaki yöntemleri gözden geçirebilirsiniz.

· Arkadaşlarınıza onların desteğinin sizin için ne kadar önemli olduğunu anlatın.

· Arkadaşlarınıza size nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda daha somut öneriler getirin. Örneğin, yürüyüşe çıkmak ya da sadece sizi dinlemek gibi.

· Desteklemeyen arkadaşlarınızın hedeflerinize ulaşmanıza engellemesine izin vermeyin.

· Diyeti bozmamak için; Zayıflama diyeti yapan başka kişilerle birlikte spor salonunda spor yapın veya sabah yürüyüşlerine çıkın. Böylece çevrenizde sizinle aynı hedefi paylaşan insanlar olacaktır.

Haberin Devamı

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş