Cadde ‘Dizinin başarısı gurur verici’

‘Dizinin başarısı gurur verici’

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Reyting rekortmeni ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin yönetmeni Metin Günay, “Projenin başarısı gurur verici, bir o kadar da zorlayıcı ve sorumluluğu büyük” dedi.

‘Dizinin başarısı gurur verici’

TRT 1’de ekrana gelen ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin yönetmeni Metin Günay, projenin tüm dünyada izlendiğini ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Günay’la dizisini, oyuncuları nasıl role hazırladığını ve setten kalan zamanlarda neler yaptığını konuştuk.

Haberin Devamı

- Dizi reyting rekorları kırıyor. Bu kadar özel kılan nedir?

Kısaca söylemek gerekirse, bir milletin köklerine sıkı sıkıya tutunması... Ertuğrul, büyük bir imparatorluğu meydana getiren gücü temsil ediyor. Bir başarının başlangıcı... Büyüyen ve güçlenen bir ülkenin, gücünü bu köklerden alması diye yorumluyorum.

- Üç kıtaya hakim olan Osmanlı’nın bayrağını, dizi dört kıtada seyirciye ulaştırıyor. Bu sizde nasıl bir his uyandırıyor?

Gurur verici, bir o kadar da zorlayıcı. Sorumluluğu büyük. Seyircinizin ülke sınırlarının ötesinde olması, iyi yaptığınız işi daha iyi yapmanız gerektiğini size söylüyor. Uluslararası standartlarda bir iş yaptığınızı söylediği kadar, bunu sürdürmeniz gerektiği gibi bir sorumluluk da yüklüyor.

Haberin Devamı

‘Dizinin başarısı gurur verici’

- Tarihi diziler arasında dünya sıralamasında ilk beşte yer alıyorsunuz. Bu başarının sırrı ne?

Doğru kurgulanmış senaryo, özenle tasarlanmış atmosfer ve titiz bir çalışma... Dizi sektöründe dünyaca tanınmış bir ülke olarak, dünya standartlarında iş üretebileceğimizi hep biliyorduk.

- O dönemi solumak sizde nasıl bir his yaratıyor?

Dönem projelerinin en heyecan verici tarafı, sizi o zamanın içinde yaşatması. Setten içeri girdiğiniz anda, artık tarih 2018 değil, 13’üncü yüzyıldasınız. Bu atmosfer önemli. En başta bunu planlarken de böyle düşündük. İstedik ki, içeri giren, kendisini o yüzyılda hissetsin.

- Oyuncularınızı role hazırlarken özel bir taktiğiniz var mı?

Bir taktik dememek gerek buna, yönetmenin işi oyuncunun içinde olanı ona hatırlatmak. Gerisini oyuncu başaracaktır zaten... Karakterin en iyi şekilde ete kemiğe bürünmesi için yönetmen de, oyuncu da varını yoğunu ortaya koymalı. Benim görevim, oyuncunun içindeki belki de göremediği o karakteri ortaya çıkarması için yol göstermek...

‘Sakin bir hayatım var’

“Sakin bir hayatım var. Set saatlerimiz çok düzenli. Çekim bittikten sonra ofisime geçip, bir süre yalnız çalışmayı tercih ediyorum. Okumalar yapıyorum, farklı projeler üzerine düşünüyorum ve çalışıyorum. Bir tür deşarj diyebilirim.”