Teknoloji DJI en küçük drone modeli Spark'ı tanıttı

DJI en küçük drone modeli Spark'ı tanıttı

25.05.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

DJI, New York'ta düzenlenen basın toplantısında en küçük drone mödeli Spark'ı tanıttı. Ufacık boyutuyla dikkati çeken drone, Mavic Pro'dan çok daha küçük bir boyuta sahip.

DJI en küçük drone modeli Sparkı tanıttı

DJI, avcunuzun içine sığabilecek boyutta olan Spark adlı drone modelini duyurdu. 143 x 143 x 55mm ebatlarında olan Spark'ın ağırlığı ise 300 gram. Tek şarjla 16 dakika uçurulabilen cihaz, 12 MP kamerasıyla saniyede 30 kare 1080p video veya fotoğraflar çekebiliyor. Quickshot modu ile 10 saniyelik videolar da oluşturabiliyorsunuz. 100 metre menzili bulunan Spark'ın microUSB bağlantısıyla şarj edilebiliyor ve pili de çıkartılabiliyor. Cihazın azami hızı 50 km/saat.

Haberin Devamı

Spark, akıllı telefona yüklenen DJI uygulaması haricinde Jedi stiliyle de kontrol edilebiliyor. Yani el hareketlerinizle drone'u kontrol edebiliyorsunuz. Hatta drone elinize direkt iniş bile yapabiliyor. Spark'ta sarsıntıları en aza indirmek için 2 eksenli mekanik gimbal sistemi var. Ayrıca Spark'ta DJI Mavic Pro'da bulunan eve dön, Active Track ve TapFly gibi özellikler de yer alıyor.

DJI Spark, 15 Haziran'dan itibaren kırmızı, beyaz, yeşil, mavi ve sarı renk seçenekleriyle Amerika'da 499 dolardan piyasaya sürülecek.