Teknoloji DJI Osmo Mobile 2, Instagram öykülerinizi profesyonel videolara dönüştürebilir

DJI Osmo Mobile 2, Instagram öykülerinizi profesyonel videolara dönüştürebilir

08.01.2018 - 13:41 | Son Güncellenme:

DJI, birkaç yıllık aranın ardından yeni gimbal'ı (sabitleme aparatı) DJI Osmo Mobile 2’yi CES 2018'de tanıttı. DJI Osmo Mobile 2 ile birlikte yatay değil dikey pozisyonda da çekimler gerçekleştirebilecek.

DJI Osmo Mobile 2, Instagram öykülerinizi profesyonel videolara dönüştürebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

DJI, drone mmodelleriyle ünlü olabilir, ancak şirket olağanüstü kamera gimble'ları da üretiyor. Şirket, CES 2018'de akıllı telefonlar ve profesyonel videocular için yeni stabilizasyon sistemlerini açıkladı.

DJI, birkaç yıllık aranın ardından yeni gimble'ı (sabitleme aparatı) DJI Osmo Mobile 2’yi CES 2018'de tanıttı. DJI Osmo Mobile 2 ile birlikte yatay değil dikey pozisyonda da çekimler gerçekleştirebilecek. DJI Osmo Mobile 2, herhangi bir mobil telefonun zekice kameralarını sabitlemek çevirmek için tasarlandı. Gimble, iPhone X veya Galaxy Note 8 gibi akıllı telefonlarınızla yaptığınız çekimlerinizi daha pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olacak.

Üç eksenli gimbal, herhangi bir el titremesinin veya sallanmanın ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda DJI'nın yerleşik SmoothTrack teknolojisi, istediğiniz kamera hareketlerini algılayıp telafi ediyor, böylece her seferinde sinematik bir çekim elde ediyorsunuz.

Haberin Devamı

DJI Osmo Mobile 2, Instagram öykülerinizi profesyonel videolara dönüştürebilir

Video hayranları, hareket halindeyken hareket zamanlamaları ve hiper tıklamalar gibi karmaşık çekimler oluşturmak için DJI Osmo Mobile 2'yi kullanabilir. Tüm bu yeni yaratıcı seçenekler, şirketin halihazırda kapsamlı panoramik, uzun pozlama ve ışık izi modlarına katkıda bulunuyor.

DJI ayrıca, Osmo Mobile 2'yi, önceki modelin eski alüminyum şasisine göre daha hafif ve daha dayanıklı olduğunu iddia eden yüksek mukavemetli modifiye naylondan yapılmış yeni bir kabuk ile güncelleedi. Bu arada, güncellenmiş gimbal, üzerine attığınız herhangi bir phablet'i kavrtayabilecek yaylı kelepçe ile geliştirildi. Kullanıcılar artık kelepçeyi 90 derece döndürerek dikey yönde de video çekebilecekler. 15 saat kullanım ömrü olan bu batarya cihaz üzerindeki telefonu da şarj edebiliyor.

DJI Osmo Mobile 2'nin fiyatı 129 dolar. Ön siparişler ise 23 Ocak'ta başlayacak. Kullanıcılar, birkaç hafta sonra, Şubat ayı başında, DJI'ın kendi çevrimiçi mağazalarından ve diğer perakendecilerden gimbal'ı satın alabilecekler.

DJI Osmo Mobile 2, Instagram öykülerinizi profesyonel videolara dönüştürebilir

DSLR ve aynasız fotoğraf makineleri için hazırladığı ilk sabitleme aparatı: Ronin-S

Haberin Devamı

DJI, Osmo Mobile 2 haricinde Ronin-S'i de tanıttı. Ronin-S, DSLR ve aynasız fotoğraf makinelerine özel bir kamera sabitleme aparatı. Osmo Mobile 2 gibi bu da sinematik ve profesyonel bir görünüm ile sarsıntısız video çekimlerinde kullanıcılara yardımcı olacak.

Ronin-S, DJI'ın DSLR ve aynasız fotoğraf makineleri için hazırladığı ilk sabitleme aparatı olma özelliğini taşıyor.

Yüksek torklu motorlar kullanan DJI Ronin-S, Canon 5D Mark V ve ona attığınız genişleyen zum lenslerine kadar büyük kameralara destek vermeye hazır. Artı, mercek ve kamera sensörlerinin kendi optik stabilizasyonu varsa, gimbal'ın gelişmiş sabitleme algoritmaları, en iyi çekimi elde etmek için onlarla birlikte çalışıyor.

Kullanıcılar Ronin-S'yi kendi fotoğraf makinelerine bağlayabilir ve ISO, obtüratör hızı ve kayıt video düğmesi gibi kamera ayarlarını değiştirmek için gimbal'ın fiziksel kontrollerini kullanabilirler.

DJI Ronin-S'in satışına 2018’in ikinci çeyreğinde başlanacağı belirtiliyor.