Eğitim Doç. Dr. Zafer Şahinoğlu, Tarabya İngiliz Okulları davetiyle Türkiye'de

Doç. Dr. Zafer Şahinoğlu, Tarabya İngiliz Okulları davetiyle Türkiye'de

22.04.2014 - 09:57 | Son Güncellenme:

Vizyonunu “Dünya İnsanı Yetiştirmek” olarak belirleyen Tarabya İngiliz Okulları, geçtiğimiz hafta düzenlediği “Başarı Hikayeleri” etkinliğinde, bir dünya insanı olan Süper Türk Doç. Dr. Zafer Şahinoğlu’nu ağırladı.

Doç. Dr. Zafer Şahinoğlu, Tarabya İngiliz Okulları davetiyle Türkiyede

1996 yılında master ve doktora eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursuyla Amerika’da eğitim alan Zafer Şahinoğlu MIT mezunu. Son on yıldır dünyanın önde gelen Japon teknoloji firmalarından birinde üst düzey araştırma uzmanı olarak görev alıyor. Şimdilerde, kablosuz elektrik transferinde yüzde 60’ı bulan enerji kaybını yüzde 10’lara düşürmeye çalışan ekibin başında yönetici. Üzerinde çalıştıkları bu uygulama sayesinde amaç, elektrikli otomobillerin şarj süresini 10 dakikaya indirmek.

Haberin Devamı

Tarabya İngiliz Okulları öğrencilerine vizyon, girişimcilik, liderlik ve inovasyon başlıklarında seminer vermek üzere Türkiye’ye gelen Şahinoğlu, başarı hikayesini ve birikimlerini, kendi hayatlarına doğru yön vermeleri için öğrencilerle paylaştı. Söyleşi sırasında Türk eğitim sistemi ve öğrenciler hakkındaki düşüncelerini “Türkiye’de yetenekli insanlar gereğince var fakat keşfedilemiyorlar; öğrencilerin potansiyelleri çok yüksek ve seminer kapsamında sundukları inovatif projelerin tamamı Üniversite, hatta Master seviyesinde” diye dile getiren Şahinoğlu, Tarabya İngiliz Okulları öğrencilerinin MIT veya Harvard Üniversitelerine girmeleri için her türlü desteği vereceğini belirtti.