Gündem Doğa’dan AB’ye eğitim ihracatı

Doğa’dan AB’ye eğitim ihracatı

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) CARMA projesinin final konferansı Brüksel Kraliyet Kütüphanesi’nde gerçekleşti.

Doğa’dan AB’ye  eğitim ihracatı

ERASMUS+ Programı kapsamında 3 yıldır süren projede, öğrenciler ve öğretmenler arasında karşılıklı etkileşimsel öğrenmeyi teşvik eden, motivasyonu artıran kapsayıcı yaklaşım ile non-formal öğrenme uygulamalarının ve işbirlikli yöntemlerin okullarda tanıtılması, test edilmesi amaçlandı. Belçika, Avusturya, İspanya, Fransa, Portekiz ve İtalya’dan eğitimcilerin bir araya geldiği final konferansında, Türkiye’den katılan tek özel okul olan Doğa Koleji, CodeMath’i tanıttı.

Haberin Devamı

Konferansta sundukları projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknoloji Direktörü Hakan İnanır, CodeMath hakkında şu bilgileri verdi: “Kodlama eğitimi ile matematiği oyunlaştırarak CodeMath’i geliştirdik. Soyut kavramlardan oluşan matematiği, teknolojinin ABC’si olan kodlama adımlarıyla ve sevdirerek öğretiyoruz. Disiplinlerarası etkileşim metodumuz sayesinde Doğa Koleji’nde çocuklar, oyun oynarken hem matematik hem de kodlama kazanımları ediniyorlar.”

AB’nin eğitimde karar alıcı gruplarının ilgiyle izledikleri CodeMath ile eğitimde yeni bir ihracat kapısının aralanabileceğine dikkat çeken İnanır, “Doğa Koleji’nin akademik birimi 2 yıldan fazla zamandır proje üzerinde çalıştı. Ülkemiz için bir ilk sayılacak projeyle eğitimde bir ihraç kalemi oluşturmayı başardık. Matematik branşı ile başladığımız yolculuğumuza diğer disiplinleri de ekleyerek devam edeceğiz” dedi.

Yazarlar