Gündem Doğa’dan üniversite ve yurtdışı atağı

Doğa’dan üniversite ve yurtdışı atağı

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Metal Yapı Konut’un sahibi Ömer Saçaklıoğlu tarafından Ağustos 2016’da alınan Doğa Okulları’nın yöneticileri önceki gün ilk kez basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Doğa’dan üniversite ve yurtdışı atağı

Genel Müdür Devrim Karaarslanlı, Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Lüle, Erkut Bozkurt ile Medya ve Kurumsal İletişim Müdürü Turgay Türker’in katılımıyla düzenlenen toplantıda Doğa Okulları’nın gelecek dönem hedefleri açıklandı. Açılış konuşmasını yapan Devrim Karaaslanlı, Doğa Okulları’nın 104 kampüste 70 bin öğrenci ile Türkiye’nin en büyük okullar grubu olduğunu kaydederek, ilk 3 yılda kampüs sayısını 150’ye, öğrenci sayısını da 100 bine çıkaracaklarını söyledi.

Üniversite kuracaklarını, YÖK’ten izin beklediklerini açıklayan Karaaslanlı, 2 yıl içinde bu hedeflerini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Üniversiteyle birlikte eğitimin tüm kademelerinde olacaklarını belirten Karaaslanlı, yurtdışında da kampüs açacaklarını belirterek “KKTC’de okul sayımızı 2’den 3’e çıkaracağız. İngiltere’de ve Ukrayna’da kısa vadede okullar zinciri kurma projemiz var” dedi. Eğitimci kadrosuna özel önem verdiklerinin de altını çizen Karaaslanlı, “Tüm öğretmenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız. Öğretmenlerimiz hem maddi, hem manevi anlamda mutlu olacaklar” diye konuştu.

Öğretmen Akademisi geliyor

Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle de iyi bir eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerin eğitimine ağırlık vereceklerini belirterek, “Bunu zamanla bir öğretmen akademisine dönüştüreceğiz. Ülkemizin tüm öğretmenlerinin hizmetine sunacağız. Bu alanda MEB onaylı özel bir projemiz de bulunuyor” dedi.