Püf Noktası Doğal taşınızı negatif enerjilerden arındırın

Doğal taşınızı negatif enerjilerden arındırın

29.01.2018 - 14:22 | Son Güncellenme:

Doğal taşlar milyonlarca yıllık bir süreç sonucu meydana gelir. Oluşumları gereği birçok doğal enerji akımını üstlerinde barındırırlar. Taşların üzerinde biriken bu enerjiler, kendi alanlarına pozitif etki yayarlar. Peki, bu doğal taşlarda bulunan negatif enerjiyi nasıl temizleyebilirsiniz?

Doğal taşınızı negatif enerjilerden arındırın

Doğal taşlar,bulundukları ortamdan etkilenerek biriktirdikleri enerjileri etraflarına yayar ve bu enerjileri not ederler. Kendilerine dokunanlarında aynı şekilde enerjilerinden etkilenirler. Sahip olduğumuz doğaltaşların sertlik dereceleri birbirinden farklıdır ve elmas dışında çoğunun kırılganlık noktaları düşüktür. Örneğin selenit taşı suyla etkileşime girdiğinde erir. Cilaları çıkabilir ve hatta uçları çizilip aşınabilir.

Haberin Devamı

Yeni aldığınız taşı kullanmadan önce temizleyin

Sahip olduğunuz taşa daha önce dokunan kişiler olumsuz yüklerini taşa yüklemiş olabilir ve bu olumsuz yükler aynı şekilde size de geçebilir. Doğal taşlarınızı temizlemenin birden çok yolu vardır. En etkilileri şunlardır:

•Akan su, deniz suyu ya da tuzlu su ile temizleme

Kolay parçalanabilir taşlar ve onların dışında kalan hızla erimeyen taşlar, suyla temizlemeye uygundur. Akan suyun altına tutarak, deniz suyuna ya da tuzlu suya batırarak bu taşları temizleyebilir, hatta su içerisinde bekleterek daha da temiz olmalarını sağlayabilirsiniz. Selenit, Opal, Kalsit, Florit, Labrodonit ve Modavit taşları için bu yol önerilmez.

Örnek tarif: Bir kâse su içerisine 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.Taşınızı 12-24 saat arasında bu karışımda bekletin.

Haberin Devamı

•Toprağa gömerek temizleme

Taşınızı toprağa gömün ve en az 24 saat toprakta bekletin. Açık havada duran bir toprak içerisinde olması çok daha iyidir ancak imkânınız yoksa saksı toprağında da bekletebilirsiniz. Eğer saksı toprağı kullanacaksınız 8-10 saat sonra saksıyı değiştirilmelisiniz. Canlı çiçeklerin bulunduğu saksıya doğaltaş gömülmemelidir. Üzerinde bulunan negatif enerji, canlı çiçeğe zarar verebilir.

•Tütsü ile temizleme:

Doğal taşınızı yaklaşık 5 dakika boyunca akan suyun altına tutun, daha sonra adaçayı veya sandal ağacı parçasını yakarak taşı en az 5 dakika boyunca bu koku ve dumana tutun. Tütsünün taşın her alanına gelmiş olmasına özen gösterin.

Not: Bazı taşlar hiç temizlik gerektirmezler.Örneğin; Sitrin, Kiyanit, Azatulit kendi kendini temizleme özelliğine sahip taşlardandır.

Yazarlar