Kütahya Doğal Ürünler Pazarı

Doğal Ürünler Pazarı

28.05.2018 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Doğal Ürünler Pazarı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde her hafta kurulan ilçe pazarı organik ve doğal ürünlerin satılmasından dolayı civar ilçelerden gelen müşterilerin akınına uğruyor.
İlçe pazarında çilek, ıspanak, biber, domates, kiraz, erik ve daha birçok ürün tamamen doğal ve organik üretim yapılarak tezgahlara geliyor.
10 yıldır Şaphane pazarında tezgah açan İsmail Çelik, yaptığı açıklamada, ’’Pazarımızda erkek esnafımızdan çok kadın esnafımız vardır. Köylerimizde yoğurt, peynir, gözleme, tarhana, pekmez, doğal köy yumurtası ve daha birçok ürün kadınlarımız tarafından yapılır ve satılır. Şaphane pazarı bölgenin en eski ilçe pazarlarından biridir. Özellikle Akdağ yaylalarında beslenen ve onlardan elde edilen süt ürünleri, yine Akdağ yaylalarında üretilen bal eşsiz lezzete sahiptir. Ben kendim eşimle birlikte aynı şekilde üretip satıyorum. Şuan çilek zamanı. Yakında kiraz ve onu müteakip vişne başlar. Şaphane pazarında satılan ürünlerin tamamı kendi üretimimiz olduğu için çok uygun fiyatlardadır’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)