Ege ‘Doğru beslen, gözünü koru’

‘Doğru beslen, gözünü koru’

11.07.2018 - 00:02 | Son Güncellenme:

Göz sağlığının her yaşta dikkat edilmesi gereken konuların başında geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, çocukların 1, 3 ve 5 yaşlarında, yetişkinlerin ise yılda bir kez göz muayenesi olması gerektiğini söyledi.

‘Doğru beslen, gözünü koru’

Göz sağlığını korumak için alınması gereken bir dizi önlemler olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Kaşkaloğlu, “Gözü yoran televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakmayın. Kitap okurken gözünüzle kitap arasında en az 30 cm mesafe olmasına dikkat edin. Çok az ya da çok fazla ışıkta okuyup yazmayın. Göz hastalıklarına neden olan bazı mikroplara karşı gözlerinizi temiz tutmaya özen gösterin. Doğru güneş gözlüğü kullanmanın da gözlerinizi güneşin UV ışınlarına karşı koruyacağını unutmayın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğru beslenme ve vitaminlerin, görme problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, ıspanak gibi yeşil ve yapraklı sebzeleri, somon, ton balığı ve diğer yağlı balıkları, yumurta ve diğer protein kaynaklarını, portakal ya da turunçgiller ailesine ait meyveleri ya da meyve sularını düzenli tüketmek gerektiğini ifade etti.