DOĞRU DİYET NASILOLMALI ?

Diyet uygularken farkında olmadan yaptığımız yanlışlar kilo verme hızımızı düşürebilir ve beklediğimiz kilo kaybını göremeyiz. Sadece abur cubur tarzı, hamur gıdaları, alkol, tatlı gibi besinler tüketilince diyeti bozduk diye düşünürüz. Diyet bozmak sadece kilo aldırıcı şeyler demek değildir. Doğru Diyet ’ in 3 büyük kuralı vardır.

1 ) Su içmek

2 ) 2,5 – 3 saat aralıklarla beslenmek

3 ) Porsiyon kontrolü

Su içmek metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar, yağ yakımı veya herhangi bir katabolizma sonucu açığa çıkan toksik maddeleri uzaklaştırır, vücut ısısını dengeler, vücutta sıvı dengesini kurar. Az su içiyorsak 3 zincirden biri kopmuş demektir. Su içmek mideyi doldurarak toklu sağlar

Haberin Devamı

Azar azar sık sık yemek metabolizmayı çalıştırır. Besinler yakıt görevi görür. Böylelikle sindirim, emilim gibi olaylar devam ettiği için metabolizma hızı daha geç yavaşlama moduna geçer. Azar azar sık sık yemek kan şekerini dengede tutar, beyne giden açlık sinyalleri sayısının fazla olmasına engel olur, mide asit salgısı fazla salgılanmaz. Bunların sayesinde diyete dayanma iradesi artar. Doğru diyet yapan kişi zayıflarken ruhen ve bedenen zorlanmaz.

Porsiyon kontrolü çok önemlidir. Her besinin belli bir kalori değeri vardır. 1 porsiyon meyve fazla yemek bir şey yapmaz, fazladan yenen bir köfteden bir şey olmaz dememelidir. Örneğin 1 porsiyon meyve 60 kaloridir. 1 dakika yürüdüğümüzde ancak 4 kalori harcarız. Yani 1 porsiyon meyveyi yakabilmek için 15 dakika ekstra yürümemiz gerekir. Ayrıca kişiye özel hazırlanan, doğru diyet listeleri belli bir kalori ve karbonhidrat, protein ve yağ dengesi içinde hazırlanır. Vücuda bir yağ yakım komutu verilir. Porsiyon hatası dengeyi bozduğu için kilo verim hızını düşürür.

Doğru diyet, karbonhidrat, protein ve yağ dengesi kişiye göre hazırlanan, diyettir.

Bu diyette günlük kalori ve porsiyon miktarı da kişinin metabolizma hızına göre ayarlanır. .

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

Haberin Devamı

Facebook : slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş