Ağrı Doğu Anadolu'daki dondurucu soğuklar

Doğu Anadolu'daki dondurucu soğuklar

19.12.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Bölgedeki soğuk hava yüzünden Erzincan'daki Girlevik Şelalesi, çeşmeler, araçlar, bitkiler ve bazı vatandaşların kirpikleri buz tuttu

Doğu Anadoludaki dondurucu soğuklar

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Bölgedeki yoğun kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava sebebiyle gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 35, Kars ve Ardahan'da 28, Erzurum'da 27, Iğdır'da 18 ve Erzincan'da 16 derece olarak kaydedildi.

Soğuk hava yüzünden söz konusu illerde binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Araçların üzerine battaniye örtülen bölgede, bazı vatandaşlar donan araçlarını çalıştırmak için yoğun çaba sarf etti.

Bölge sakinlerinden bazıları da soğuk havaya rağmen ev ve iş yerleri önündeki karı temizlemeye çalıştı.

Erzurum'da süs havuzları ve çeşmeler donarken Ağrı'da çok sayıda kişinin saçına kırağı düştü, kirpikleri dondu.

Ağrılılar donan araçlarını çalıştırabilmek için altında ateş yakarken bazı sürücüler de aküyle takviye yaparak araçlarını çalıştırmak için uğraştı.

Haberin Devamı

Ağrılı Atakan Taşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracının 3 gündür çalışmadığını belirterek "Hava sıcaklığı eksi 35 derece olunca donmuştur. Altına ateş bile yaktık ama maalesef çalıştıramadık. Usta çağırdık, ustamız çalıştırmaya çalışacak. Kış şartlarında uğraşıyoruz. Bölgede soğuk yüzünden birçok araç dondu." dedi.

- Girvelik Şelalesi buz tuttu

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 16 derece olarak ölçüldüğü Erzincan'da da kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi'nde uzun buz sarkıtları oluştu.

Şelaleye gelenler, uzunluğu 4-5 metreyi bulan buz sarkıtlarıyla güzel manzaraların oluştuğu şelalede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretçilerden Bünyamin Akbaş, şelalenin yazın ayrı kışın ayrı güzellik sergilediğini, oluşan buz sarkıtlarıyla farklı bir güzellik sunduğunu söyledi. Akbaş, "Türkiye'nin her tarafından gelsin görsünler. Herkesi buraya davet ediyoruz.” dedi.

Ümit İşaret de şehrin gürültüsünden sıkılanları Girlevik Şelalesi'ne gelerek rahatlamaya ve eşsiz buz sarkıtlarını izlemeye davet etti.

- Asker heykeli ve çeşmeler buz tuttu

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 28 olarak kaydedildiği Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, gece hava sıcaklığı sıfırın altında 33 olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Soğuk yüzünden bina çatılarında buz sarkıtları oluşan ilçede, bitkiler kırağı tuttu, çeşmeler buzla kaplandı.

İlçedeki Sarıkamış-Kars Karayolu'ndaki Allahuekber Şehitlik Anıtı'ndaki bir asker heykelinin kırağı tutması dikkati çekti.