Bitlis Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Bitlis'te Toplandı

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Bitlis'te Toplandı

18.11.2017 - 20:28 | Son Güncellenme:

.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Bitliste Toplandı

BİTLİS (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından Bitlis'te Başkanlar Kurulu Bölge Toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

BİGACEM'in ev sahipliğinde Tatvan'daki bir otelin toplantı salonununda düzenlenen toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesindeki gazetecilerin sorun ve sıkıntıları tartışıldı.

Toplantıda konuşan DGF Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, toplantının bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Özsoy, amaçlarının bölgesel birlikteliği sağlayarak iller arası işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtti.

Özsoy, mesleki sorunların çözümünde etkili olmak istediklerini ve bu amaç doğrultusunda da toplantı yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Gazetecilerinin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırdık. Belirlediğimiz sorun ve sıkıntılarla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Burada belirlediğimiz sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında aldığımız karar ve belirlediğimiz yol haritası kapsamında girişimlerde bulunacağız. İnşallah bizler bu şekilde birlik olur ve tek çatı altında toplanırsak çözmeyeceğimiz ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun ve sıkıntının olmayacağını düşünüyorum. Bu vesile uzak yollardan Bitlis’e kadar gelerek toplantımıza iştirak eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş ise bölge gazetecilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve toplantının bölgesel birlikteliğin sağlanmasına büyük katkı sunacağını aktardı.

BİGACEM olarak mesleki sorunların çözümü noktasında etkili olmaya çalıştıklarını bildiren Çiriş, şu ifadeleri kullandı:

"Meslektaşlarımızın sorun ve sıkıntısında çözüm yolları aramak adına tüm arkadaşlarımızla birlikte harekat ediyoruz. Bunun yanında yeni gazeteciler yetiştirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu kapsamda SODES projemiz aracılığıyla ilimizde bu alanda eğitimler ve kurslar vereceğiz. Bu alanda birçok önemli çalışma yürütürken bu günde ilimizde birbirinden değerli misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantı vesileyle ilimizde ağırladığımız misafirlerimize hem ilimizi tanıtma hem de önemli bir organizasyona ev sahipliği yapma fırsatı bulduk."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Çiriş ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilere hediye takdim edildi.

Toplantıya, Ağrı, Ardahan, Kars, Muş, Erzurum, Van, Iğdır, Elazığ ve Malatya illerinden Gazeteciler Cemiyeti başkan ve temsilcileri katıldı.