Erzurum Doğu'da 56 Bin 678 Kişi Bayram Tatilini Hastanede Geçirdi

Doğu'da 56 Bin 678 Kişi Bayram Tatilini Hastanede Geçirdi

05.09.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

.

Doğuda 56 Bin 678 Kişi Bayram Tatilini Hastanede Geçirdi

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki 7 ilde bulunan acil servislere 10 günlük bayram tatili boyunca başta trafik kazaları, kalp krizi, küçük travmalar ve astım gibi çeşitli durumlar olmak üzere yaklaşık 56 bin 678 kişi müracaat etti.

Haberin Devamı

Bu kişilerden kurban kesmeye çalışırken yaralanarak kendine zarar veren 626 acemi kasap da ayakta tedavi edilerek taburcu oldu.

Kurban Bayramı tatili süresince Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Tunceli'de bulunan hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandı.

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile Mareşal Çakmak Devlet Hastanesinin acil servislerine çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 26 bin 35 kişi müracaat etti.

Bu kişilerden kurban keserken vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 405 "acemi kasap" söz konusu hastanelerin acil servislerinde ayakta tedavi edildikten sonrası taburcu edildi.

Haberin Devamı

- Erzincan

Erzincan'da bayram tatili boyunca Erzincan Devlet Hastanesi ile Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 11 bin 370 kişi başvurdu. Bu kişilerden kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 46 kişi hastanelerin acil servisinde ayakta tedavi gördü.

- Iğdır

Iğdır'daki Devlet Hastanesi Acil Servis'ine 4 bin 400 kişi müracaat etti. Bu kişilerden kurban keserken yaralanan 15 acemi kasap tedavileri sonrası evlerine gönderildi.

- Ağrı

Ağrı'da Kurban Bayramı tatili boyunca yaklaşık 6 bin kişi Ağrı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Bu kişilerden 35'i kurban keserken vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Hastaneye başvuran acemi kasaplardan bazıları kas kesisi ve atar damarından yaralandı. Yaralanan acemi kasaplar hastanede ameliyat edilerek tedavilerinin ardından taburcu edildi.

- Kars

Kars'da Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Acil Servisi'ne 4 bin 300 kişi müracaat etti. Bu kişilerden 110'u kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanarak acil servislerde tedavi edildi.

- Tunceli

Tunceli'de 2 bin 413 kişi bayram tatili süresince Tunceli Devlet Hastanesine başvurdu. Kurbanını keserken yaralananların 2'si söz konusu hastanenin acil servisinde ayaktan yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

- Ardahan

Ardahan'da 2 bin 160 kişi Ardahan Devlet Hastanesine başvurdu. Bu kişilerden 13'ü kurban keserken yaralandıktan sonra hastanenin acil servisinde ayakta tedavi gördü.

Haberin Devamı

Böylece bölge illerdeki hastanelerin acil servislerinde çeşitli kaza ve hastalıklar nedeniyle, bayram tatili süresince 56 bin 678 kişinin tedavisi yapıldı. Bu kişilerden 626'sı 4 günlük bayram boyunca kurban keserken kendilerini yaralayan acemi kasap olarak kayıtlara geçti.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 günlük bayram tatili süresince vatandaşların mağdur olmaması için acil serviste dahiliye, kulak burun boğaz, ortopedi ve plastik cerrahi poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi.

Delice, bayram tatili süresince acil serviste toplam 10 bine yakın hasta muayene edildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Kurban bayramının 1. günü kurban keserken yaralanarak BEAH acil servise başvuran hasta sayısı 270'dir. Yaralananların büyük çoğunluğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Bayram tatili boyunca gerekli tüm önlemler alınmak suretiyle vatandaşlarımıza en iyi standartlarda sağlık hizmeti sunulmuştur."