Gündem Doğu'da kar esareti sürüyor

Doğu'da kar esareti sürüyor

10.01.2016 - 13:56 | Son Güncellenme:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 532 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Doğuda kar esareti sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesince kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 43'ü mahalle 114'ü kom olmak üzere 157 yerleşim yerinin ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu geçmesinin tahmin edildiği, buzlanma ve don olaylarının beklendiği ifade edildi.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediğine değinilen açıklamada, bölge genelindeki yüksek kar örtüsü ve bu örtünün eğimli dik yamaçlarda muhtemelen çığ tehlikesi yaratabileceği uyarısı yapıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden de kar yağışı ve tipi nedeniyle bölge genelinde Muş-Diyarbakır-Kulp, Yüksekova-Dağlıca ile 1 Ocak 2016'dan bu yana kapalı olan Van-Çatak-Bahçesaray karayolunda ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Hakkari

Haberin Devamı

Hakkari'de ise kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı bulunan 40 köy ve 148 mezra yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Yüksekova ilçesinde İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, köy yollarının açılması için vardiyalı olarak gece gündüz çalışıyor.

Özellikler dağ köylerinde zorlu bir çalışma yürüten ekipler, yola düşen çığları temizlemeye çalışıyor.

Bitlis

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ile ilçelere bağlı 80 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü kaydedildi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte belediye ve karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması devam ediyor.

Muş

Haberin Devamı

Muş'ta da etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle 107 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi ekipleri, söz konusu bölgelerdeki yolların ulaşıma açılması için yoğun çalışma yürütüyor.