Tatil Doğu'nun çiçeği Zakintos

Doğu'nun çiçeği Zakintos

31.08.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Zakintos ya da diğer adıyla Zante, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği ada doğa tutkunlarını cezbediyor. Peki Zakintos adası nerede? Zakintos adasına nasıl gidilir? Detaylar haberde...

Doğunun çiçeği Zakintos

Yunanistan'ın Zakintos adası, binlerce yıllık geçmişi ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle turistlerin ilgi odağı halinde.
Her yıl binlerce turisti ağırlayan ada, aynı zamanda dünyanın en plajlarından birine de sahip. Peki Zakintos ya da Zente adası nerede? Zakintos adasına nasıl gidilir? Zakinots adasında nerede kalınır? Dünyanın en iyi paljlarından birisi olan Navaggio Nerede? Ayrıntılar haberin içinde...

Haberin Devamı

Zakintos adası nerede?
Zakintos adası, Yunanistan ile İtalya arasında yer alan İyon Denizi'nde bulunuyor. İyon adaları arasında üçüncü büyük olan Zakintos, 405 kilometre karelik bir büyüklüğe sahip. Zakintos adasının 123 kilometrelik sahil şeridi bulunmakta.

Zakintos adasının tarihi nedir?
Yüzyıllar boyunca Venediklilerin kontrolünde olan ada, Il fiode di Levante yani "Doğu'nun Çiçeği" olarak anılmış. Ada, ismini Arcadialı şef Dardanus'tan almakta. Zakintos'un geçmiişi binlerce yıl öncesine, Miken uygarlığına kadar dayanmakta. Zakintos'taki ilk yerleşimlere Neolitik Çağ'a kadar uzanmakta. Ada bir dönem Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde de kalmış.

Zakintos adasına nasıl gidlir?
Zakintos adasının esas gelir kaynakğı turizm. Bu da adaya ulaşımı mümkün oldukça kolaylaşmasını sağlıyor. Zakintos Havaalanı'na özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden sıklıkla seferler düzenlenmekte. Türkiye'den Zakintos'a gitmek içinse Atina aktarmalı bir uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Atina'nın Pire limanından gemilerle de ulaşım mümkün.

Haberin Devamı

Zakintos adasında gezilecek yerler nerelerdir?
Doğu'nun çiçeği olarak anılan Zakintos adası, doğal güzellikleriyle ünlü. Denizi kadar yeşiliyle de ünlü ada 405 kilometre karelik büyüklüğüyle ziyaretçilerine iyi bir tatil rotası oluşturma imkanı da sunuyor. Adayla aynı isme sahip Zakintos kentinde, Faniromeni Kilisesi, Aziz Dionysios Kilisesi, Bizans Müzesi gibi yapılar görülmeye değer. Marine Park, Laganas Körfezi, Agios Sostis, Marathia gibi yerler de adanın mutlaka görülmesi gereken destinasyonları arasında yer alıyor. Ancak adanın en önemli yeri kuşkusuz Navaggio körfezi ve hemen açıklarında bulunan batık. Adaya gelen turistlerin en çok görmek istedikleri yerlerin başında burası bulunuyor. Navaggio plajı aynı zamanda dünyanın en iyi on plajı arasında yer alıyor.

Zakintos adasında nerede kalınır?
Temel geçim kaynağının turizm olduğu Zakintos adasında çok sayıda pansiyon ve otel bulunmakta. Seçim size kalmış durumda. İsterseniz oda kahvaltılı pansiyonlar isterseniz de oteller Zakintos tatilinizde konaklayabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Zakintos adasında ne yenir?
Diğer Yunan adaları gibi Zakintos'ta da mutfakta en çok deniz ürünleri bulunuyor. Deniz ürünleri ile aranız iyiyse Zakintos adasındaki tavernalarda birçok seçeneğiniz olacak. Öte yandan adada zeytincilik de gelişmiş durumda.

Zakintos adasının iklimi nasıl?
Tipik bir Akdeniz iklimine sahip adada, yılın yarısından fazlasında denize girmeniz mümkün. Yıllık ortalama sıcaklık 22 derecenin altına pek düşmüyor.