Kilis DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN ZULMÜ PROTESTO EDİLDİ

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN ZULMÜ PROTESTO EDİLDİ

05.07.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

.

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN ZULMÜ PROTESTO EDİLDİ

Türk Kamu Sen’e bağlı sendikalar, Doğu Türkistan’da Çin tarafından uygulanan zulmü protesto etti.
Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, bu mübarek günlerde dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yapılan zulümlerin devam ettiğini ifade ederek, “Irak, Suriye ve Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıklar yüreklerimizi yakıyor. Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; hayasız ve alçakça bu zulmü seyrediyor. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştiriyor. Türkistan kan gölü haline gelmişken, sözde insan hakları savunucuları susmaktadır” dedi.
Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara, kimsenin gözlerini kapatma hakkı olmadığını söyleyen Boybeyi, “Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa, Türkler de insandır” diye konuştu.
Basın açıklamasına Türk Enerji Sen Kilis İl Temsilcisi Mehmet Tandırcıoğlu, Türk Büro Sen Kilis İl Temsilcisi Şevket Özdemir, Türk Diyanet Vakıf Sen Kilis İl Temsilcisi Şükrü Kuş, Türk Yerel Hizmet Sen Kilis İl Temsilcisi Kenan Taş, Türk İmar Sen Kilis İl Temsilcisi Mahmut Genç, Türk Sağlık Sen Kilis İl Temsilcisi Önder Gül, Türk Haber Sen Kilis İl Temsilcisi Mehmet Karabalık ve Türk Tarım Orman Sen Kilis İl Temsilcisi Hasan Dökülgen katıldı.