Gündem Doğu yakası kara teslim oldu

Doğu yakası kara teslim oldu

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinin en büyük kar fırtınasını yaşayan ABD’nin kuzey doğusundaki eyaletleri New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts’de acil durum ilan edildi.

Doğu yakası  kara teslim oldu

Amerikan Ulusal Hava Dairesi verilerine göre, saatte 100 kilometre hıza ulaşması beklenen fırtına 40 milyon insanı etkiledi. New York ve Long Island bölgelerinde yüzlerce Ulusal Muhafız Birliği askerinin olası bir müdahale için hazır bekletildiği açıklandı. Özellikle Massachusetts ve Connecticut eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Doğu yakasındaki eyaletlerde ulaşım durma noktasına geldi. New York ve Boston eyaletlerinde hava trafiği büyük kesintiye uğradı. Pazartesi ve Salı günleri iptal edilen uçakların sayısı 7 bin 700’ü buldu. Yetkililer, halktan evde kalmalarını istedi ve başta New York olmak üzere acil yardım araçları hariç tüm araçların trafiğe çıkması yasaklandı. New York’ta tüneller ve köprüler, geceden itibaren araç trafiğine kapatıldı ve metro ulaşımı durduruldu. New York, Westchester ve Long Island’da sürücülerin araçlarıyla yola çıkması durumunda 300 dolar para cezası verileceği duyuruldu.
Şehirde Salı günü üniversiteler dahil olmak üzere tüm okullar ve resmi daireler kapatıldı. Marketlerde raflar neredeyse boşaldı. İletişim araçlarında da büyük kopukluklar yaşandı, bazı bölgelerde internet erişimi aksadı, ailelerine ulaşamayan Amerikalılar sosyal medyada #snowmageddon2015 ve #blizzardof2015 hashtagleriyle paylaşımlarda bulundu.
Merkezi New York’ta bulunan BM genel merkezi kapatıldı, her yıl düzenlenen Yahudi Soykırımı kurbanlarınıanma günü iptal edildi. New York’da daha önce meydana gelen en büyük kar fırtınası 2006 yılının Şubat ayında meydana gelmiş, kar kalınlığı 68 santimetreyi bulmuştu.