Gündem Doğudaki öğretmenlere Kürtçe öğretilecek

Doğudaki öğretmenlere Kürtçe öğretilecek

15.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğudaki öğretmenlere Kürtçe öğretilecek

Şubat ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin bilgi veren Avcı, “Geçen yıl bütçe kanunu üzerinden 47 bin ihdas edildi ancak 37 bini için kullanma izni alabildik. Şimdi önümüzdeki yıl da dolayısıyla elimizde 10 bin kadro kaldı” dedi. Geçen ay yapılan atamaların yüzde 70’inin doğu ve güneydoğuya gerçekleştirildiğini kaydeden Avcı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

40 kişi görev yapmadı

“Bölgeye atanan 29 bin öğretmenimizin ne kadar meşru mazeret sebebi, ya askerlik sorunu ya sağlık sorunu sebebiyle gitmeyen öğretmen sayısı 40. Gerçek bir vatanseverlik örneği sergilediler ve görevlerinin başına gittiler, görevlerini de şanla şerefle yapıyorlar, hepsine buradan ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” Avcı, Şubat 2016’da atanacakların 1 Mart itibarıyla göreve başlayacaklarını ve maaş alacaklarını belirtirken, bu öğretmenlerin hemen atandıkları illere gönderilmeyeceğini bildirdi.

Temel cümleler anlatılacak

Avcı, oryantasyon eğitiminde anadili Kürtçe olan çocukların okuduğu okullarda görev yapacak öğretmenlere, temel kalıp cümlelerinin öğretileceğini de bildirdi. Avcı “Öğretmenlerimize nasılsın, adın ne, karnın mı ağrıyor, annen, baban ne iş yapıyor, bugün niye geç geldin, ödevini yaptın mı gibi, yani bir öğretmenin çocuğuyla ilişki kurmasında işine yarayacak kalıp cümleleri öğrenecek kadar bir Kürtçe eğitimi verilecek veya gittiği bölgenin diline göre, Zazaki de olabilir.”