Doğum Haritası Nedir? Astrolojide Doğum Haritası Nasıl Çıkarılır?

Astroloji konusundaki tartışmalar, yıllar içinde bir türlü evrilemedi. Bilim midir değil midir, fal mıdır günah mıdır, mevzular uzadıkça uzuyor, dallandıkça budaklanıyor. Bulunduğumuz noktadan bakınca, gönül rahatlığıyla "Suyu çıktı" diyebilir miyiz? Bence deriz! Zira tutturmuşlar bir ikizler, bir koç, bir balık; Allah ne verdiyse giydirdikçe giydiriyorlar.

"İkizlerin ne halt edeceği belli olmaz", "Koç ise eyvah, uzak dur", "Balık mı? Ay kesin çok duygusal" gibi ezbere yapılmış yorumlardan size de gına gelmedi? Bana gınadan öte afakanlar basıyor. Astroloji böyle bir şey değil arkadaşlar. Genellemelerden hoşlanmaz. Her ikizler deli olmaz, her balık duyguların dibine vurmaz. Nasıl ki hepimizin kendine özgü bir parmak izi varsa, kendine özgü bir doğum haritası da vardır. Siz kendinizi ne kadar "İkizlerim ben ya!" diye tanımlasanız da, doğum haritanızda kelalaka bir burç yükseliyor veya stelyum oluşturuyordur; öğrenmeden bilemezsiniz!

Haberin Devamı

"Nasıl öğreneceğiz, onu da söyle bari!"

Doğum haritanızı çıkarmak çok basit iş. İnternette milyonlarca site var. Giriyorsunuz doğum tarihinizi, doğum saatinizi ve yerinizi; şıp diye size haritayı çıkartıyor. Peki çıkarttınız da ne oldu? Anladınız mı bir şey? Yok! Nihayetinde karşınızda 12 parçaya bölünmüş bir yuvarlak var. İçlerinde de bazı minik minik simgeler... Ne bunlar? Ne anlama geliyor?

Doğum haritası nedir? Nasıl çıkarılır?

İşte bu noktada astrologlar devreye giriyor... 12 parçaya bölünmüş o pastayı, içindeki gezegen simgelerini, bu gezegenlerin birbirine yaptıkları açıları inceliyoruz. Ve bu göstergeler ile hayatınıza dair muhtemel mevzuları anlıyor, anlatıyoruz: Nasıl bir insansınız, ne tür yetenekleriniz var, hangi işte başarılı olma potansiyeliniz yüksek, nereden para kazanabilirsiniz, nasıl bir insanla evlenebilirsiniz veya evlenebilir misiniz, evleneceğiniz kişiyle nerede tanışabilirsiniz, meşhur olma ihtimaliniz var mı, nasıl bir evde yaşamak size iyi gelir, ne zaman taşınmanız daha doğru, vücudunuzun hangi bölgeleri daha hassas, hayatınız boyunca dikkat etmeniz gereken noktalar neler vs. vs...

Haberin Devamı

Farkındaysanız hep 'muhtemel'den gidiyorum. Çünkü benim mottom şu: "Hiçbir şey astroloji kadar gerçek olamaz, hayat hariç!.."

Astroloji, kişiye doğru ve konforlu yolu gösteren bir navigasyondur. Aslolan ise yoldur, navigasyon değil!

Siz ister bu navigasyonu açıp göstergelere uyarak kısa ve konforlu yoldan ulaşırsınız amacınıza; isterseniz öndeki arabayı veya içgüdülerinizi dinleyerek ulaşırsınız.

Neticede ulaşır mısınız? Ulaşırsınız! Ama yanlış yollara girerek, bazen geri dönmek zorunda kalarak, ona buna yol sorarak... Bayağı bir zaman kaybederek ulaşırsınız!

"Benim kaybedecek vaktim yok, zaten çok sıkıldım" diyorsanız, buyurun sizi harita analizine alalım...

Oyalama beni, de diyeceğini!

İlkokulda okuma yazma öğrenince hemen elimize Dostoyevski almadık değil mi? Dolayısıyla siz de haritanızı çıkarttınız diye onu hemen okuyabileceksiniz anlamına gelmez. Bırakın bu işi uzmanı yapsın. İşinin ehli bir astrologa gidin. Gideceğiniz kişiyi iyi seçin. Mümkünse size, "Aaa sen çok dürüst bir insansın ama çevren kötü şekerim!" demesin. "Kendini çok sıkıyorsun, sıkma, hastalık yapar!" gibi saçmasapan cümleler kurmasın ve en önemlisi, "Bebeğim boşan o adamdan, ne hali varsa görsün!" gibi hiç de ihtiyacınız olmayan akılları vermesin; bu tür yargıları kendine saklasın. Instagram'da, orada burada "Boğalar şöyledir", "İkizler böyledir" gibi cümleler ile genellemeden ölmek üzere olmasın.

Haberin Devamı

Bir astrologtan ne beklemeliyiz?

Evet, astroloji bir bilim dalı değil. Aksini savunacak kadar kafayı yemedik :) Ama kökleri binlerce yıl öncesine uzanan kadim bir bilgi olduğu da inkar edilemez... Bu kadim bilgiden yararlanmak, kendi yol haritanızı doğru çizmek isterseniz, hayatınızda bir kez olsun doğum haritanızı analiz ettirin derim. Daha sonra yıllık analizler alarak, yaşamınızı planlayın. İnanın bana, kendinize ve hayata bakış açınız değişecek!

Gülüm Dağlı
Danışmanlık için bana ulaşın: