Gündem Doktor Öz’e ağır suçlama

Doktor Öz’e ağır suçlama

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin en önde gelen doktorları tarafından kaleme alınan mektupta Doktor Mehmet Öz için ‘sahte’, ‘yalancı’ ve ‘şarlatan’ gibi ifadeler kullanıldı

Doktor Öz’e ağır suçlama

ABD’de hayatını sürdüren dünyaca ünlü Türk asıllı Doktor Mehmet Öz’e ağır suçlamalar yönelten bir mektup yazıldı. ABD’nin saygın doktorlarından oluşan bir grup tarafından kaleme alınan açık mektupta Öz, ‘sahte bir doktor, yalancı ve şarlatan’ olarak nitelendiridli. Stanford Üniversitesinden Dr. Henry Miller’ın ilk sırada imzaladığı ağır mektupta Mehmet Öz’ün çalışmalarını sürdürdüğü Columbia Üniversitesi’nden kovulması gerektiği anlatılıyor.

Üniversiteden cevap geldi
Televizyon şovunda sunduğu tedaviler ve ‘sihirli çözümler’ nedeniyle eleştirilen Öz’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Bununla beraber ABD’de büyük yankı getiren mektuba Öz’ün tepkisinin ne olacağı merakla bekleniyor. Mektup Amerikan Bilim ve Sağlık Koneseyi Başkan Yardımcısı Dr. Gilbert Ross tarafından da imzalandı. Columbia Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise Doktor Öz savunuldu ve ‘herkesin akademik özgürlüğü olduğu’ ifade edildi.