Gündem Doktorlardan Mert'in ailesine: Organlarını bağışlayabilirsiniz

Doktorlardan Mert'in ailesine: Organlarını bağışlayabilirsiniz

31.07.2015 - 08:30 | Son Güncellenme:

Suruç'taki canlı bomba saldırısında ağır yaralanan Mert Cömert'in durumu kritik. Doktorlar, ailesine "İsterseniz organlarını bağışlayabilirsiniz" dedi

Doktorlardan Mertin ailesine: Organlarını bağışlayabilirsiniz

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısında yaralanan 104 kişinin arasında olan Mert Cömert'in (19) durumu ağırlaştı. HABERTÜRK'e konuşan hastane yetkilileri, "Hastanın beyin ölümü gerçekleşti, iyiye gidişle ilgili bir beklenti yok" dedi.

Haberin Devamı

Doktorlar, kafasından yara alan ve tedavisi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde süren Mert'in babasına, "İsterseniz organlarını bağışlayabilirsiniz" önerisinde de bulundu. Bafra Demir Çelik Meslek Lisesi mezunu, evin tek çocuğu olan Mert'in, çaycılık yapan babası Mehmet Çelik, "Bizim için çok zor bir karar. Sonuna kadar beklemek istiyoruz, son kararımızı ailece vereceğiz" diye konuştu.

PATLAMADAN 1 SAAT ÖNCE

'KARADENİZ'İN ASİ ÇOCUĞU'

Hastaneden bir an olsun ayrılmayan baba, "Çok üzgünüz. Mert bize 'Samsun'a gezmeye gidiyorum' demişti. Kobani'ye geçeceğini bilmiyorduk. Bayram günü gezecek sandık" dedi.

Mert, Kobani'ye geçmek için Suruç'a gitmeden önce sosyal medya üzerinden arkadaşıyla mesajlaşmış, "Ölmezsek iyidir, ölürsek artık bizi unutmazsın abi. Devamlı paylaşımlar yaparsın hakkımızda, 'Karadeniz'in asi çocuğu Kobani'de şehit düştü' diye'. Heykelimi dikin, ben insanlık için gidiyorum... Orada Karadeniz'imizi iyi bir şekilde temsil edeceğime inanıyorum" diye yazmıştı.