Gündem Doktorlardan ‘Siyah Saygı Duruşu’

Doktorlardan ‘Siyah Saygı Duruşu’

15.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tabip odaları, barolar, üniversiteler ve çeşitli sivil toplum örgütleri katliamı kınayan açıklamalar yaptı.

Doktorlardan ‘Siyah  Saygı Duruşu’

Ankara Tabip Odası, daha önce 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği kapsamında yapacağını duyurduğu “Beyaz Yürüyüş”ü, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle, “Siyah Saygı Duruşu” adıyla gerçekleştirdi. İbn-i Sina Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan Ankara Tabip Odası ve çeşitli sağlık meslek örgütlerinin üyeleri yakalarında taşıdıkları “Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız” yazan rozetlerle açıklamaya katıldı.

Barolardan kınama
Van, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Urfa baroları adına açıklama yapan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, her şeyden önce yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Patlamada iki öğrencisini kaybeden ODTÜ’den yapılan açıklamada “Yastayız, lanetliyoruz. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz” denildi.
Memur-Sen, terör saldırısını 81 ilde eş zamanlı basın açıklamalarıyla kınadı. Açıklamada, “Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır” denildi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca 79 basın meslek kuruluşunun ortak bildirisini açıkladı: “Devletin sarsılıp yok olmasını isteyen şer güçlere karşı, kayıtsız şartsız ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde olunması gereken günleri yaşamaktayız.”