Gündem Doktoru bıçakladı 5’inci kattan atladı

Doktoru bıçakladı 5’inci kattan atladı

20.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yine doktor cinayeti. Hastanede eski eşiyle kavga eden Yusuf Demirbaş, kendisine engel olmak isteyen kadın doktoru defalarca bıçakladı ve 5. kattan kendini aşağıya attı

Doktoru bıçakladı 5’inci kattan atladı

Samsun’da Yusuf Demirbaş (38) özel bir hastanede çalışan eski eşi Şeyda A. ile tartışırken araya giren Op. Dr. Aynur Dağdemir’i (49) kalbinden bıçakladı sonra da kendini 5. kattan attı. Hemen ameliyata alınan Op. Dr. Dağdemir meslektaşlarının tüm çabasına karşın kurtarılamazken, başka bir hastaneye götürülen saldırgan Demirbaş da yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Defalarca sapladı

Yusuf Demirbaş, dün İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi’nde bulunan özel bir hastaneye gelerek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir’in sekreteri olan eski eşi Şeyda A. ile konuşmak istedi. Hastanenin beşinci katındaki koridorda tartışan Şeyda A. ile Yusuf Demirbaş arasında kavga çıkınca, Op. Dr. Dağdemir araya girmek istedi.

Bir anda üzerindeki bıçağı çıkaran Demirbaş, Aynur Dağdemir’e defalarca sapladı. Saldırgan, daha sonra da kaçmak için hastanenin beşinci katından kendini boşluğa bıraktı. Bıçak darbelerinden biri kalbine saplanan ve hemen ameliyata alınan Op. Dr. Aynur Dağdemir, meslektaşlarının tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. 5’inci kattan atlayan ve ağır yaralanan Yusuf Demirbaş da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hastanede olayın ardından geniş güvenlik önlemi alınırken Op. Dr. Aynur Dağdemir’in ölümü, hastane personelini yasa boğdu.

Haberin Devamı

Kendini kilitlemiş

Şeyda A. polise verdiği ilk ifadede olayı şöyle anlattı: “Dr. Aynur hanımın sekreteriyim. Sabah bana eski eşimi dün akşam yolda gördüğünü anlattı. Aralarında herhangi bir tartışma olmamış. Doktor hanımın odasında otururken Yusuf içeri girdi. Elinde bıçağı görünce içerideki muayene odasına kaçıp kendimi oraya kilitledim. Dışarıdan sesler, bağrışmalar geliyordu. Dışarıya çıktığımda Aynur hanımı kanlar içerisinde gördüm. Şoka girdim.” 38 yaşındaki Yusuf Demirbaş’ın, boşandığı Şeyda A. ile evliliğinden 8 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

Öldürülen doktorun ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ile evli olduğu ve ikiz kızı bulunduğu belirtildi.

Birisini daha bıçaklamış

Saldırgan Yusuf Demirbaş’ın bu olaydan kısa süre önce Kale Mahallesi’nde Ş.S adlı bir kişiyi bıçakla yaraladıktan sonra hastaneye gittiği öğrenildi.

Bu arada olayda yaşamını yitiren Dağdemir ile Şeyda A’nın geçen yıl Demirbaş hakkında tehdit nedeniyle şikayetçi oldukları, mahkemenin Demirbaş hakkında Şeyda A’ya 6 ay yaklaşmaması yönünde karar verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bir yılda ikinci doktor cinayeti

Samsun Valisi İbrahim Şahin, hastaneye giderek olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Vali Şahin yaptığı açıklamada Samsun’da bir yıl içerisinde ikinci kez bir doktor cinayeti olduğunu belirterek “Bu bizi son derece sarsıyor. Tabii doktor-hasta ilişkisinin dışında bir özel durum olduğu için çok fazla bir şey söyleyemiyoruz. Gerek kamu hastaneleri gerek özel hastanelere özel güvenlikle beraber X-Ray cihazlarının da getirilmesi gibi bir durum söz konusu diye düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemi de sayın Sağlık Bakanımıza da aktaracağım” dedi.
Samsun’da geçen Mayıs ayında Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun da silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.