Rize DOKTORUNA, DİKİLEN KOLU İLE EL UZATARAK TEŞEKKÜR ETTİ

DOKTORUNA, DİKİLEN KOLU İLE EL UZATARAK TEŞEKKÜR ETTİ

09.07.2015 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

DOKTORUNA, DİKİLEN KOLU İLE EL UZATARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Rize’de geçirdiği bir iş kazasında kolu kopan belediye işçisi, kolunu dikerek sağlığına kavuşmasını sağlayan doktoruna, dikilen kolu ile el uzatarak teşekkür etti.
Rize Belediyesi işçilerinden Paşa Oral (47) geçtiğimiz aylarda yaşadığı bir iş kazasında kolunu asfalt plentine kaptırınca kolu omuz seviyesinden kopmuştu. Paşa Oral’ın kopan kolu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Süleyman Taş ve ekibi tarafından 10 saat süren bir operasyonla yerine dikildi.
Tedavisi tamamlanan ve bugün doktoru ile bir araya gelen Paşa Oral, Dr. Taş tarafından dikilen kolu ile doktoruna el uzatıp el sıkışarak teşekkür etti.
Dr. Taş yaptığı açıklamada, “Hastanın kolu sünme tarzında kopmuştu, makinaların kayışına kaptırma sonucu bu tarz kopmalar görürüz. Bu kopma tarzı, hastanın hayatta kalması için bir şans olurken, kolun yerine dikilmesini ise imkansızlaştırmaktadır. Damarlar sündüğü için hasta kan kaybından ölmekten kurtulur, ama kopan kolu yerine dikmek artık bir o kadar zordur. Vücudun başka yerinden damar yaması almayı hatta bazen kopan uzvu direk vücudun başka yerine dikerek 2-3 hafta kadar oradan beslenmesini isteyebiliriz. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen hastanın kolunun yerine başarılı bir şekilde dikilmesi sağlandı. Operasyon sonrası 1 hafta yoğun bakımda, 1 ay serviste takip edilen hastanın fizik tedavi süreci başladı. Şu an ameliyatın üzerinden 2 ay geçti, hastamız kolunu kullanmaya başladı” dedi.
Koluna kavuşan Paşa Oral ise yaptığı açıklamada, “Kolum koptuğunda her şeyin benim için bittiğini düşündüm. Hayatta kalmam bile mucize dedim ama Rabbim doktor beyden razı olsun, o olmasaydı şu an kolumun olmasını bırakın hayatta bile olmayabilirdim. Bu ameliyatın yapılabildiği en yakın yer olan Ankara’ya bile transferim saatler sürerdi ve o zaman kolumun tutma şansı hiç kalmazdı. Doktorum, benim için sabaha kadar uğraştı, ameliyat sonrasında da hiç yalnız bırakmadı, tekrar teşekkür ediyorum, ona hep duacıyım” diye konuştu.