Saç Bakımı Dökülen saçlara doğal maske tarifleri

Dökülen saçlara doğal maske tarifleri

21.02.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:

Mevsimsel değişiklikler sebebiyle saçların yıpranması ve dökülmesi hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Stres, vitamin eksikliği ve hormon bozuklukları da eklendiğinde saç dökülmesi kaçınılmaz hâle gelebiliyor. Fakat evde 10 dakikanızı ayırarak yapacağınız doğal maskelerle dökülmelerle son verebiliriz.

Dökülen saçlara doğal maske tarifleri

Yoğurtla gelen güzellik

Haberin Devamı

İçinde bulunan D, B16, B12, C vitaminleri, kalsiyum ve proteinler, yoğurdu saçlarınız için doğal bir maskeye dönüştürüyor. Malzemeleri ve yapılışı açısından da kolaylık sunan yoğurt maskesi için 1 bardak yoğurdu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve yine bir çorba kaşığı balı kâsede karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza dipten uçlara doğru uygulayın. Bu işlemi yaparken saçlarınızın diplerine masaj yapmalı ve saçlarınızı bölüm bölüm almalısınız.Saç maskelerini temiz saçlara yapmak daha iyi sonuçlar verir. Yoğurt maskesini saçınızda 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulamalısınız.

Yoğurdun içindeki proteinler saçlarınıza nem kazandırırken, vitaminler ve kalsiyum saç direncinizi arttıracak ve daha sağlıklı saçlara kavuşacaksınız.

Haberin Devamı

Doğal protein yumurta

Yumurta, protein ve aminoasit açısından çok zengin bir gıdadır. Proteinlerin yanı sıra yağ asitleri, A, D, E vitaminleri ve sülfür yumurtanın diğer besleyici maddeleridir. Saçlarınızı yumuşatırken yıpranmalarını önler ve saça parlaklıkla birlikte nem kazandırır. Saçların dökülmesini engellerken hızlı uzamasını da sağlar.

1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağına 1 adet çırpılmış yumurtaya ekleyin ve karıştırın. Yapılan karışımı temiz saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika boyunca bu maskeyi bekletin ve soğuk suyla durulayın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saçlarınızı durularken soğuk su kullanmanızdır. Zira sıcak su yumurtanın pişmesini sağlayabilir ve saçlarınızın arınmasını zorlaştırabilir.

Güzellik sırrı biberiye

Biberiye antiseptik özellikler taşıyan önemli bir bitkidir. Kullanımı çok geniş olmakla birlikte saça olan faydaları ise çok bilinmez. Biberiye saç deriniz üzerindeki dolaşımı hızlandırarak saçlarınızın daha çok beslenmesini sağlar ve dökülmesini engeller. Özellikle saç telleriniz inceyse biberiye saç direncini arttırarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlar. Antiseptik olması sebebiyle kepek oluşumunu engeller ve saçlarınıza nem kazandırır.

Haberin Devamı

Biberiye yağı çok kuvvetli bir yağdır. Bu sebeple taşıyıcı bir yağ ile kullanılması gerekmektedir. Hindistancevizi, badem, lavanta, nane ve zeytinyağı kullanabileceğiniz taşıyıcı yağlar olabilir. 2 çorba kaşığı seçtiğiniz yağ ile 2-4 damla biberiye yağını karıştırıp ısıtmalısınız. Fakat çok yüksek bir sıcaklıkta olmamasına dikkat edin. Saçlarınızı bölümlere ayırarak saç diplerinize ve saç uçlarınıza masaj yaparak bu yağı saçlarınıza uygulayın ve yaklaşık 10 dakika boyunca saçınızda bekletin. Sıcak bir havlu ile saçlarınızı sarın ve 30 dakika bekletin. Saçlarınızı yıkayın ve en son soğuk su ile durulayın.

Yazarlar