Balıkesir Dokuz Eylül Ortaokulu Çanakkale'yi sahneye taşıdı-Balıkesir Haberleri

Dokuz Eylül Ortaokulu Çanakkale'yi sahneye taşıdı-Balıkesir Haberleri

26.03.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Edremit İlçesi Dokuz Eylül Ortaokulu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle düzenledikleri programı büyük ilgi gördü.

Dokuz Eylül Ortaokulu Çanakkaleyi sahneye taşıdı-Balıkesir Haberleri

Balıkesir’in Edremit İlçesi Dokuz Eylül Ortaokulu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle düzenledikleri programı büyük ilgi gördü.
Okul salonunda yapılan programa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül, İlçe Kamp Komutanı Şahin Yenilmez, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasında Okul Müdürü Sebahattin Özgün” Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemalin bize kazandırıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale aynı zamanda şairin deyimiyle bir devrin battığı yerdir.
Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır. Bu parlak zafer ile kahraman Türk askerimiz düşman güçlerine "Çanakkale geçilmez" dedirtmiştir.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından ‘‘ Çanakkale Savaşı’’ ve ‘‘ Destan Yazanlara’’ adlı şiirler okundu.
Tiyatro gösterisi yürek burktu. Program çerçevesinde sahnelenen ‘‘ Çanakkale Geçilmez’’ ve ‘‘Çanakkale’de Düğün’’ tiyatro gösterisi davetlilere duygulu anlar yaşattı. Cephedeki askerlerin mücadelesinin, Türk askerinin yardımseverliğinin, oğlunu, eşini cepheye yollayan köy kadınlarının duygularının, bebeğini kundakta bırakıp giden asker babanın anlatıldığı tiyatro gösterileri davetlileri hüzünlendirirken büyük alkış aldı.
Programda emeği geçen öğrenciler için okul müdürü tarafından hazırlatılan Teşekkür Belgelerini öğrencilere İlçe Emniyet Müdürü, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyesini ise İlçe Jandarma Komutanı verdi.