Gündem Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar

Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar

24.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 10 yaşındaki çocuğa ‘ailen zor durumda’ diyerek evdeki altın ve paraları çalarak kaçtı

Dolandırıcıların yeni hedefi çocuklar

Adana’da geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki çocuğu hedef alan telefon dolandırıcıları bu kez Balıkesir’de kendini gösterdi.

Haberin Devamı

Merkez Altıeylül ilçesindeki Bahçelievler Mahallesi’nde ev telefonunu arayan dolandırıcılar, 10 yaşındaki Z.E.U.’ya “Baban ve annen bir suça karıştı. Onların suçsuz olduğunu kanıtlamamız için evdeki paraları ve altınları biraz sonra kapıya gelen polise teslim et” dedi.

Bunun üzerine Z.E.U., evdeki 19 bin lira ile yaklaşık değeri 10 bin lira olan altınları kapıya gelen Ö.A.’ya teslim etti. Olayı öğrenen baba polise ihbarda bulundu.


‘Evde tutmayın’

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, MOBESE kamerası kayıtlarından araçla kaçan Ö.A’nın eşkalini tespit etti. Beyaz bir otomobille kentten ayrılan Ö.A., M.P. ve M.Y., ekiplerin takibi sonucu Bursa girişinde para ve altınlarla yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili görüşü alınan Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, dolandırıcıların yeni hedefinin çocuklar olduğunu söyleyerek, “Aileler kesinlikle yüksek miktardaki tasarruflarını evlerde tutmamalı, bankalar da bunun için ‘hesap işletim ücreti’ gibi garip masraflar almak yerine teşvik edici uygulamaları hayata geçirmeli” dedi.