Ekonomi Dolar dalgalı seyretti altın yukarı gitti

Dolar dalgalı seyretti altın yukarı gitti

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası’nın (TCMB) önceki gün enflasyonda baz etkisiyle düşüş görülse bile sıkı duruşunu koruyacağı mesajı vermesinin ardından gerileyen dolar/TL dün jeopolitik endişelerle yeniden 3.80 seviyesini aştı.

Dolar dalgalı seyretti  altın yukarı gitti

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogramı dün 162 bin 600 liraya yükselirken İstanbul Kapalıçarşı’da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını 1.092 liradan satıldı, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise yüzde 0.74 yükselişle 163.20 liradan işlem gördü.

DenizBank Yatırım Grubu Stratejisti Orkun Gödek, Reuters’a, TL cinsi varlıklarda kısa vade için dalgalanma ve negatif yönde baskılanma öngördüklerini söyleyerek, “Jeopolitik haber akışında gün içerisinde gözlenen hızlanma risklerin tam olarak masadan kalkmadığını teyit ediyor. Fitch kararı piyasa nezdinde ‘nötr’ olarak beklense de günün ikinci yarısı sonlanırken hafta sonu riskinin Suriye başlığı ile birleştiğinde taşınmak istenmediğini görüyoruz. Dolar/TL’de 3.7920 seviyesinin üzerinde
kalınması yukarı yön açısından önemli, 3.82 bölgesine dek hareket devam edebilir” yorumunu yaptı.

Tahvil yorumu...

ABD 10 yıllık tahvilinin 40 ay sonra dün ilk kez yüzde 2.61 seviyesi üzerinde kapanmasının önemli olduğunu söyleyen Gödek, “ABD’de hükümetin kapanma riski her ne kadar Temsilciler Meclisi nezdinde geçirilen yasa ile bertaraf edilmiş olsa da, Senato cephesinin nasıl bir tavır takınacağını bilmiyoruz. Ayrıca gelecek hafta gerçekleştirilecek olan ECB toplantısı öncesinde paritede dalgalanma olabileceğini öngörüyoruz. Euro/dolarda 1.23 üzeri oluşum kalıcı olmayacaktır” görüşünü paylaştı. Dün sabah 3.77 seviyesinde olan dolar/TL 3.8065’e kadar yükseldikten sonra 3.79 seviyesinde seyretti.

Haberin Devamı

FItch ofisi kapattı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İstanbul ofisini kapatma ve Fitch Ratings Finansal Derecelendirme Hizmetleri AŞ’yi tasfiye kararı aldığını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Karar, Fitch’in faaliyet gösterdiği her coğrafi bölgede optimum bir ofis ağı oluşturma ve yeterli düzeyde kaynak sağlama isteğini yansıtıyor.

Fitch, Türkiye ve Türkiye pazarındaki derecelendirme kullanıcıları konusundaki güçlü kararlılığını sürdürüyor. Fitch’in Türkiye’deki işleri ve kapsamı değişmedi.

Fitch mevcut Türk firmalarını ve işlemlerini halihazırda faaliyet gösteren ofis ağı üzerinden kapsamayı sürdürecek” ifadelerine yer verildi. Reuters, Fitch’in Türkiye’de 75’ten fazla kuruluşu derecelendirdiğini yazdı.