Ekonomi Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?

25.07.2017 - 09:56 | Son Güncellenme:

Dün gelişmekte olan ülkelerdeki satış baskısı ve Almanya ile yaşanan gerginlik nedeniyle 3,57'yi test eden dolar/TL bu sabah 3,55 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar güne nasıl başladı

Geçtiğimiz cuma günü piyasa kapanışına doğru gelen Fitch Ratings değerlendirme raporunda, görünüm ve notun değişmediği bilgisi yurt içi piyasaların moralini bir miktar düşürdü. Dün güne 3,53 seviyesinde başlayan dolar/TL, gün içerisinde 3,57'yi test ettikten sonra günü 3,55 sınırında tamamladı.

Haberin Devamı

FED VE TCMB BEKLENİYOR

Bu haftanın en önemli gündem maddeleri ise yarın sonuçlanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı ile perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı olacak.

Fed'in yarın sona erecek olan bu iki günlük toplantıda faiz oranlarını değiştirmeyeceği düşünülüyor. Yatırımcılar, Fed'in bu yıl faiz oranlarını tekrar yükseltip yükseltmeyeceğini ve borç stokunu azaltmaya ne zaman başlayacağına dair yeni ipuçlarını izleyecek.

ABD'nin sıkılaştırma adımlarının yavaş gerçekleşeceği beklentisi ve Trump'ın siyasi vaatlerini hayata geçirmekte zorlanacağı endişesi son dönemde dolarda küresel değer kaybına neden olmuştu.

TCMB tarafında ise kısa vadeli faizlerde bir değişiklik beklenmiyor ancak açıklamalar izlenecek.