Ekonomi Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...

17.11.2017 - 09:31 | Son Güncellenme:

Dolarda dün yaşanan aşağı hareketin ardından bu sabah da ilk işlemler dünkü kapanış seviyelerine yakın gerçekleşti. Dolar bu sabah 3.86 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar güne nasıl başladı İşte ilk rakamlar...

Veri akışının zayıf olduğu haftanın son işlem gününde dövizde sakin seyir izleniyor.

Haberin Devamı

Önceki gün euro, sterlin ve döviz sepetinde görülen zirvelerden sonra dün TL'de bir miktar değerlenme yaşandı. Dün 3.85 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah da aynı seviyelerden güne başladı. Euro ise 4.6128'deki tarihi zirveden uzaklaştı ve 4.55'te denge bulma çabasına girdi.

Dolar/TL bu sabah saat 09:05'de 3.8622'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5614 ve euro/dolar 1.1807 seviyesinden alıcı buldu.

Analistler, dolar kurunun 3.85'li seviyelere geri dönüş yaptığını, ancak TL lehine seyrin güçlenmesi için 3.8430 desteğinin kırılması gerektiğini ifade etti.

PİYASALARIN GÖZÜ ABD'DE

Uzmanlar, doların önündeki en büyük engelin vergi reformu belirsizliği olduğuna işaret ediyor. Dün, Temsilciler Meclisi vergi reformu tasarısını kabul etti. Öte yandan, Cumhuriyetçi Parti senatörlerinin hazırladığı bir başka vergi reformu tasarısının Senatoda bu ay oylanması bekleniyor. Uzmanlar, vergi reformunun Temsilciler Meclisi'nden geçmesinin, gelişmekte olan ülke para birimler için bir risk oluşturduğunu, ancak Temsilciler Meclisi ve Senatonun tasarıları arasındaki farklar nedeniyle düzenlemenin bu yıla yetişmesinin güç olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Diğer taraftan ekim ayı enflasyon verisi aralıkta faiz artırımı konusunda Fed'in elini güçlendirdi. San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD'nin Fed'in faizler yüzde 2,5 seviyesine gelene kadar gelecek birkaç yıl artırımlara devam etmesi için yeterince güçlü şekilde büyümekte olduğu görüşünü tekrarladı. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da, gelecek FOMC toplantısında olası bir faiz artırımını aktif şekilde değerlendirmekte olduğunu söyledi.

Piyasalarda bugün, ekim ayı ABD yeni konut inşaatları (16.30) verisi takip edilecek.