Gündem Dolar ve altın fiyatlarına enflasyon darbesi!

Dolar ve altın fiyatlarına enflasyon darbesi!

03.02.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

Dolar ve altın fiyatlarına enflasyon darbesi. Dolar fiyatı bugün 2.41 liraya düştü. Bugünkü altın fiyatlarına göre gram altın fiyatı 98.60 lira. Altın fiyatları güne nasıl başladı. Bugün çeyrek, tam ve cumhuriyet altını kaç lira? İşte Enflasyon rakamları ve dolar/tl fiyatı. Merkez Bankası'ndan gelen son açıklamalar ve Kapalıçarşı'da altın fiyatları...

Dolar ve altın fiyatlarına enflasyon darbesi

Enflasyon açıklaması öncesi 2.44 lira seviyesinden işlem gören dolar/tl fiyatı saat 10.00 itibariyle 2.42 liraya geriledi. Daha sonra 2,4275'e kadar yükselen dolar, Merkez Bankası'ndan gelen son dakika açıklaması sonrası dolar fiyatı 2,4110'a kadar geriledi. Merkez Bankası enflasyon verisinin ardından faiz oranlarını değerlendirmek için ara toplantı yapmama kararı aldı. TCMB'den yapılan açıklamada PPK'nın 24 Şubat'ta toplanacağı belirtildi.

Ocak ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 8,17'den yüzde 7,24'e geriledi, enflasyonda düşüş 1 puanın altında kaldı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ocak'ta enflasyonda 1 puanın üzerinde düşüş olması durumunda 4 Şubat'ta (yarın) erken toplantı yapabileceklerini söylemişti. Başçı toplantı yapıp yapmamaya veriye bakarak karar verileceğini belirtmişti.

DOLAR FİYATI BUGÜN AÇILIŞ RAKAMLARI

Enflasyon açıklaması öncesi İstanbul serbest piyasada dolar 2,4350, avro 2,7600 liradan güne başlamıştı. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,4280 lira, avronun satış fiyatı ise 2,7540 lira olmuştu.

DÖVİZ KUR SAAT 09.30 RAKAMLARI

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 09.30 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 2,4300 2,4370
Avro 2,7580 2,7660
Sterlin 3,6500 3,6650

ANKARA

ABD Doları 2,4200 2,4400
Avro 2,7420 2,7670
Sterlin 3,6240 3,6900

İstanbul Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün güne şöyle başladı.

Altın fiyatları çeyrek altın fiyatı bugün 162 lira, tam altın fiyatı bugün 641 lira, cumhuriyat altın fiyatı bugün 658 lira, gram altın fiyatı bugün 98.60 liradan güne başladı.

BORSA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Borsa İstanbul enflasyon verisinin ardından eksiye geçti. Borsa İstanbul enflasyon verisinin ardından artıdan eksiye döndü. Endeks , Ocak'ta son 19 ayın en düşük seviyesinde yüzde 7,24 verisinin ardından yüzde 0,49 düşüşle 89 bin 270 puana geriledi. Enflasyon verisinde gözler Merkez Bankası'ndaydı. Enflasyondaki düşüş yüzde 1'in altında olduğundan, MB olağanüstü toplanmama kararı aldı.

ALTIN FİYATLARI EN GÜNCEL BİLGİLER İÇİN LÜTFEN RESMİ TIKLAYINIZ


Altın Nedir?

Altın güvenilir bir liman olarak da adlandırılan dünyanın en değerli madenlerinden biridir. Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madenlerinden biri olan altın yıllar boyu insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. İşçilikleri daha fazla olan altın çeşitleri daha çok hediyelik olarak kullanılırken, gram altın ve külçe altın gibi işçiliğin en az seviyede kullanıldığı altın çeşitleri ise yatırım aracı olarak kullanılmaktadır.

Diğer yatırım araçları ile karşılaştırdığınızda altının en büyük özelliği krizlerden daha az etkilenmesidir. Farklı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler o ülkelerin para birimini doğrudan etkilemektedir ancak altın piyasası daha küresel bir davranış göstererek uzun vadede büyük olasılıkla kazançlı çıkmanızı sağlamaktadır.

Bu parlak sarı renkli madene olan ilgi daha çok bu yüzdendir. Biz de Bigpara olarak ziyaretçilerimize altın fiyatları hakkında en doğru ve güncel verileri sunmaktayız. Güncel altın fiyatlarının yanı sıra geçmiş altın fiyatları da tüm detaylar haerimizde mevcuttur. Geçmiş dönem altın fiyatları özellikle altın piyasasının gelecekte yapacağı hareketleri doğru tahmin etmek için yatırımcılar tarafından sıkça kullanılan bir bölümdür.

Siz de düzenli olarak çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ve tüm altın çeşitleri için anlık verileri Bigpara'da takip edebilir ve altın piyasası hakkında en doğru öngörülere sahip olabilirsiniz. Altın fiyatlarını takip etmenin yanı sıra altın hesaplama aracı ile de altın çeviri işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu çeviri aracı, altın bilezik fiyatı hesaplama ya da gram altın hesaplama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilmeniz için Bigpara ekibi tarafından ziyaretçilerimiz için geliştirilmiştir.