Gündem Dolar fiyatı ABD'deki başkanlık seçiminin ardından kaç lira oldu? 09 Kasım 2016

Dolar fiyatı ABD'deki başkanlık seçiminin ardından kaç lira oldu? 09 Kasım 2016

07.11.2016 - 09:16 | Son Güncellenme:

Dolar fiyatı rekor kırmaya devam ediyor. ABD'deki başkanlık seçiminin ardından piyasalarda deprem yaşandı. Dolar ve Euro adeta uçtu. Rekorlar art arda geldi. Son yaşanan gelişmelerin ardından dolar 3,30'u zorladı. Doalr şu sıralar 3,23 lira olarak işlem görüyor.

Dolar fiyatı ABDdeki başkanlık seçiminin ardından kaç lira oldu 09 Kasım 2016

Dolar fiyatlarında rekorlar art arda geliyor. ABD seçimleriyle birlikte dolar, euro ve altında büyük sıçrama yaşandı. ABD doları, Türk lirası karşısında 3.30'u zorladı. Halen uluslararası piyasalarda dolar 3.23'ten işlem görüyor.

Haberin Devamı

Euro da 3,6774'le tüm zamanların zirvesini gördü. Euro şu dakikalarda 3,60'ın altında seyrediyor.

EN GÜNCEL DOLAR VE EURO FİYATLARI BURADA!

EURO BÖLGESİNDE ENFLASYON YÜKSELEBİLİR

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Euro Bölgesi'nde enflasyonun Mart ayına kadar hali hazırdaki yüzde 0,5'ten yüzde 1,3 seviyesine yükselebileceğini söyledi.

Constancio yaptığı açıklamada, göreceli olarak olumlu gelen verilerin kendilerini enflasyon konusunda cesaretlendirdiğini belirterek, "Eğer işler normal şekilde giderse mart ayına kadar enflasyon oranı yüzde 1,3 civarında olabilir" diye konuştu.

Constancio ayrıca, yeni ekonomik ortamın yarattığı zorlukların üstesinden gelinmesi için para politikası çerçevesinde bir dizi potansiyel değişikliğin gerekli olabileceğini de vurguladı.

Haberin Devamı


BORSADA DALGALANMA BEKLENİYOR

Trump’ın seçilmesi durumunda ilk başta büyük bir satış dalgasının yaşanması bekleniyor. Benzer bir tecrübe İngiltere’nin AB’den ayrılma(Brexit) kararı almasıyla da yaşanmıştı. Brexit ve seçimler arasındaki benzerliğe dikkat çeken varlık yönetim firması Baird’in Baş Yatırım Stratejisti Bruce Bittles “İlk anda Trump kazanırsa bir düşüş yaşanacaktır. Ancak bu durumda piyasalar Brexit sonrası olduğu gibi ‘V’ şeklinde hareket edecektir. Yani düşüş ne kadar sert olursa, yükseliş de o kadar sert olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.