Ekonomi Dolardaki çıkış spekülatif

Dolardaki çıkış spekülatif

13.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dolar kurunun son günlerde hızlı hareket edip 3 lirayı aşarak, 3.0974’le tarihi zirveyi görmesini değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurda aşırı hareket istemediklerini ifade ederek, “Dolar kurunun olduğu yer spekülatif” dedi. Zeybekci, “Kurun nerede olacağını piyasa belirler. Kurla oynayanların kendi eli yanacak. Merkez Bankası piyasalara müdahale etmemeli” mesajını verdi.

Dolardaki çıkış spekülatif

İki not kurumunun not indirimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Fitch’le ilgili konuşan Zeybekci, “2003 yılı mayıs ayından itibaren Türkiye’ye yatırım yapılabilir not verildi. Fitch’in not indirimlerinden negatif etkilenme ihtimali var ama bu kervana katılmamalı” dedi.

‘Kısıtlama kalksın’

Bakan Nihat Zeybekci ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 14. Dönem Toplantısında KEK protokolüne imza attı.

Rusya ile yapılan anlaşmaların önemine vurgu yapan Zeybekci, Rusya’daki Türk çalışanlara getirilen kısıtlamaya ilişkin, “Bunun çözümü ile ilgili en kısa sürede sonuç alınacağına inanıyorum. Bu engel şu anda Türk-Rus ekonomik, ticari ilişkilerinde yakalanmış pozitif ivmeye pek yakışmıyor” dedi.