Geri Dön

Izgara mantar tarifi

Yan yemek olarak tercih edebileceğiniz doldurulmuş ızgara mantar görüntüsüyle de iştah kabartıyor.

Izgara mantar tarifi
  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2/3 bardak ince doğranmış domates
1/4 bardak mozzarella
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/8 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı taze biberiye
1 diş sarımsak
4 adet portobello mantarı
2 yemek kaşığı taze limon suyu
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı kişniş

Izgara Mantar Nasıl Yapılır?

Ufak bir kasede domatesleri, mozzarella peynirini, zeytinyağının yarısını, karabiberi ve sarımsağı karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla mantarların şapkalarının içini oyun.

Zeytinyağının diğer yarısını, limon suyunu ve soya sosunu başka bir kasede karıştırın. Karışımı fırça yardımıyla mantarların etrafına sürün.

Mantarları 5 dakika ızgarada pişirin. Ardından ortalarına domatesli karışımı koyun. 3-4 dakika, peynir eriyene kadar ızgarada tutun. Üzerine kişniş koyarak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber