Dolgu Yaptırırken Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Dolgu uygulamalarında kişiye özel maddeler tercih edilmelidir. Dolgu azalan ve desteklenmesi gerekli olan yerlere doğru açılarla enjekte edilmeli ve gereken dozda verilmelidir. Bu konuda doktorun hastasını iyi yönlendirmesine ihtiyaç vardır. Kişiyi kendi doğal görüntüsünden 5-10 sene önceki haline getirmeye çalışmak hedeflenirse sıkıntı pek yaşanmayacaktır. Ancak miktarı arttırarak özellikle dudaklarda, fazla abartılı veya normalinden daha farklı görünüm kişinin özünden farklı olmasına ve tepki görmesine neden olabilir. Dudakların da dolguya ihtiyacı olabilmektedir. Özellikle belli bir yaştan sonra mimiklere veya sigara gibi alışkanlıklara bağlı olarak dudak üzerlerinde de boşalmalar ve çizgilenmeler oluşmakta bu durumda da dudaklar kişiyi daha yaşlı gösterebilmektedir. Bu bölgelere seçilen hyaluronik asit çeşidinin de dudakların üstünde yumuşak olmasına, dudak mukozası için ise biraz daha yoğun olmasına dikkat edilmesi önerilmektedir.

Haberin Devamı

Bir de yağ enjeksiyonları dolgu prosedürleri ile anılmaktadır. Ancak yağ almak için hem liposuction işlemi uygulanmakta hem de plastik cerrahlar tarafından daha fazla volüm gerektiğinde tercih edildiğini söylemekte fayda var, dolgu ile anılması bazen abartılı bir hyaluronik asit uygulaması ile karıştırılıyor olabilmektedir. Yağ enjeksiyonları da dolgu uygulamasıdır ancak ehil ellerde doğal görünecektir, aksi halde asıl abartılı görünümün sebebi budur.

Dolgu maddelerinin ilginç kullanım alanları:

Açıkçası ben ilginç kullanım alanlarını tercih etmediğim için bu konuda doğru bilgi veremeyebilirim. Ancak şunu söyleyebilirim ki göz altı, çene, yanakların geneli, dekolte, boyun bölgelerindeki derin oluklanmalarda kullanabilirim, onun dışında vücudun diğer bazı bölgelerinin de volum kazanması için olan nadir uygulamalar da bulunmaktadır. Memelerde ise, çok yoğun olan hyaluronik asit tercih edilmekte, bu uygulamayı neştersiz uygulamalar arasına alabildiğimiz için estetik operasyona eş değer görünüm anestezisiz bir uygulama ile elde edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Hangi dolgu maddeleri güvenlidir?

Hayvansal kökenli olmayanlar arasında en doğal olanı hyaluronik asittir. Günümüzde çok çeşitli markalarda hyaluronik asitlerden söz edilmekte ancak bazen de daha farklı uygulamalar için polilaktik asit veya kalsiyumlu bazı dolgular da tercih edilebilmektedir. Kendilerine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. En doğal ve riski az olanı hyaluronik asit içerikli olan dolgu maddeleridir.