Gündem Dolmabahçe’de polislere DHKP-C saldırısı

Dolmabahçe’de polislere DHKP-C saldırısı

20.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dolmabahçe’de nöbet tutan polisler DHKP-C’li 2 militanın bomba ve silahlı saldırısına uğradı. Attıkları el bombası patlamayınca polislere ateş açan saldırganlar yakalandı

Dolmabahçe’de polislere  DHKP-C saldırısı

Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı’nın Saltanat Kapısı’nda “Saygı Nöbeti” tutan polislere yönelik dün öğle saatlerinde 2 kişi tarafından bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Uzun namlulu silah, tabanca ve 3 el bombası taşıyan saldırganlar önce nöbet kulübesine doğru el bombası attı. Bomba patlamayınca teröristler polislere doğru yaylım ateşi açtı.
Nöbet kulübesindeki polisler de ateşe karşılık verdi. Yaşanan çatışma sonrası 2 zanlı Gümüşsuyu’na doğru kaçtı. Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu yakınlarına doğru kaçan saldırganları, bölgede görev yapan motosikletli yunus timleri yakaladı. Ayberk Demirdöğen ve Güven Usta adlı şüphelilerin üzerinden uzun namlulu silah, tabanca ve 2 el bombası ile 2 kutu mermi ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bomba imha uzmanları saldırganların yakalandığı Ayazpaşa Camii Sokağı’nda bomba ihtimaline karşı arama yaptı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de polislere  DHKP-C saldırısı

Kurşun geçirmez kulübe kurtardı
Öte yandan emniyet kaynakları, bombalı ve silahlı saldırıya uğrayan polislerin hayatını, nöbet kulübesindeki kurşun geçirmez camların kurtardığını belirtti. Valilikten yapılan açıklamada da yakalanan şahısların 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C terör örgütü mensupları olduğuna dikkat çekildi. Bu arada Dolmabahçe’deki nöbet kulübesi, yılın ilk günü de saldırıya uğramıştı. Yine bomba ve silahla yapılan saldırıda, el bombasının patlamaması üzerine silahla ateş eden saldırgan Fırat Özçelik, görevli polislerce gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemede saldırganlardaki otomatik silahın Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda öldürülen Elif Sultan Kalsen’in Taksim saldırısında kullandığı silah olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de polislere  DHKP-C saldırısı

El bombaları Emniyet Müdürlüğü saldırısında kullanılanlarla aynı türden.