Gündem Dolmabahçe saldırganına ağırlaştırılmış müebbet

Dolmabahçe saldırganına ağırlaştırılmış müebbet

14.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dolmabahçe Sarayı önünde nöbet tutan polis memuruna uzun namlulu silah ve el bombasıyla saldıran Fırat Özçelik’e mahkeme ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl hapis cezası verdi.

Dolmabahçe saldırganına ağırlaştırılmış müebbet

Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı’nda görevli polis memurunun bulunduğu nöbet kulübesine, geçtiğimiz yıl Ocak ayında uzun namlulu silah ve el bombası ile bir saldırı düzenlenmişti. Atılan bombaların patlamadığı olayda saldırgan Fırat Özçelik polisler tarafından yakalanmıştı. Davanın karar duruşması dün yapıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme kararında sanık Fırat Özçelik’i “Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, 6136 sayılı yasaya muhalefet, kasten öldürmeye teşebbüs ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığa 63 bin TL para cezası da verdi. Mahkeme Özçelik’in geçmişinde bulunan sabıkası olması, yargılama sürecindeki davranışları ve pişmanlık duyduğunu gösterir bir halinin belirlenemediğini belirterek hiçbir cezasında indirim yapmadı.