Ekonomi Dolu dolu 20 yılda 5. büyük banka

Dolu dolu 20 yılda 5. büyük banka

23.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

20. yılını özel bir davetle kutlayan Denizbank, dünyada ve ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere rağmen Türkiye’nin 5’inci en büyük özel bankası olmayı başardı. Bankanın bu yolculuğundaki üç sermayerdarı buluştu

Dolu dolu 20 yılda 5. büyük banka

Denizbank, 20’nci kuruluş yıl dönümünü İstanbul’da özel bir davetle kutladı. Zorlu Center’da düzenlenen etkinliğe, Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref, bankanın önceki hissedarları Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, eski Dexia üst yöneticileri (CEO) Axel Miller ve Pierre Mariani’nin yanı sıra iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte, Denizbank’ın 20 yıllık başarı öyküsü ve gelecek yıllara ilişkin vizyonu paylaşıldı.

Haberin Devamı

Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Gref, Denizbank’ı satın aldıkları dönemde bankanın 300 bin kişilik ailelerine heyecan getireceğine ve bir sinerji yaratacaklarına inandıklarını, 5 yıllık birliktelik süresince de bunu başarmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çıta yukarıya taşındı

Denizbank’ı 2012’de Orta ve Doğu Avrupa’da inovasyon odağı haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Gref, gelinen noktada 2014 ve 2016’da dünyada, 2015’te ise Avrupa’da “yılın en inovatif bankası” olmayı başarmış bir bankaya sahip olduklarını belirtti.

Gref, “5 yıllık süreçte çıtayı yukarıya taşıdık. Yakaladığımız göz kamaştırıcı başarılar, yerini çok daha iyilerine bırakacak. Denizbank, ailemizin en genç üyesi olmasına karşın grubumuzun inovasyon üssü konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Artık Denizbank’ın ismini duyduğumuzda, inovatif şirketler reytinginde ilk sıralarda yer alan, hem ulusal hem de küresel düzeyde iş dünyasına örnek teşkil eden bir kurumdan bahsedildiğini biliyoruz. Bu çok kıymetli” diye konuştu.

Hakan Ateş My Way ile sürpriz yaptı

Bankanın 20. yıl kutlamasında sahneye çıkan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Frank Sinatra’nın “My Way (Benim Yolum)” şarkısını seslendirdi. Sözleri Paul Anka ait olan şarkının kendi yaşantısıyla örtüştüğünü ve kendisi için büyük anlam ifade ettiğini söyleyen Ateş, gösterdiği sahne performansıyla davetlilerin beğenisini kazandı.

Daha sonra Greff ile birlikte 20 yıla ilişkin görüşlerini açıklayan Ateş, yaptığı konuşmada 20 yıllık yolculuklarında sektörünün devler liginde yer alan, marka değerini kanıtlamış ve finansman sağladığı dev projelerle adından övgüyle söz ettiren bir kurum olmayı başardıkları için büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Gref: Türkiye ikinci vatanım

Türkiye’ye ilk geldikleri dönemde Türkiye ile ilgili fikri sorulduğunda “Türkiye’nin ikinci vatanı olduğunu” söylediğini, bugün de aynı duyguları taşıdığını söyleyen Herman Gref, “Başarılarla geride kalan 5 yıllık dönemin ardından mutlulukla ifade etmek isterim ki iyi ki bu satın almayı yapmışız” dedi.

Haberin Devamı

Bir görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Herman Gref’e Türk vatandaşlığı vermek istediğini söylediğini ve Putin’in ‘Siz bilirsiniz’ dediğini aktaran Gref, “Türk vatandaşlığı için hâlâ bekliyorum” dedi.