Patlıcan, köfte ve domates sosu üçlüsünün muhteşem lezzetine dayanabilmek zordur ayrıca eti kuru kuruya yemeyip yanında sebzeyle tüketmiş olursunuz. Patlıcanlı köftelerin lezzetli olması için önce köfteleri yapıp fırına vermeli ve köfteler pişerken patlıcanları kızartmalıyız ki aynı zamanda zamandan tasarruf etmiş olalım.

Malzemeler:

4 tane patlıcan

2 su bardağı domates sosu

Patlıcanların siyah suyunu çıkarmak için 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker

Köfte hamuru malzemeleri:

500 gram kıyma

Bayat ekmek (5 dilim)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kekik, nane, pul biber, karabiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları alaca soyup yuvarlak halkalar halinde kesin ve tuzlu, şekerli suda 20 dakika bekletin. Beklettiğiniz patlıcanları tekrar yıkayın ve sularını süzerek kağıt havlu ile kurulayın.

Patlıcanları tavada zeytinyağında kızartın, köfteleri fırında pişirin. Domates sosunu bir tavada kaynayıncaya kadar ısıtın. Bir tepsiye kızaran patlıcanları dizin üzerine bir miktar domates sosu dökün. Patlıcanların üzerine köfteleri dizin ve tekrar domates sosunu dökün.

Domates soslu patlıcan köfteniz hazırdır.

Afiyet olsun.

Not: Domates sosu olmayanlar salçayı suyla eritip, pişirerek koyu kıvamlı sos elde edebilirler.