Ege Domates umutlandırdı

Domates umutlandırdı

27.07.2017 - 05:12 | Son Güncellenme:

Rusya Başbakan Yardımcısı’nın, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yetkililerle domates ihracatının konuşulacağını açıklaması, üreticiye umut oldu

Domates umutlandırdı

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç’in 18-22 Ağustos’ta yapılacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Türk yetkililerle domates ithalatının konuşulacağını belirtmesi, yaş sebze ve meyve sektörü temsilcilerini umutlandırdı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Dvorkoviç’in açıklamasının Türkiye’den domates satışının tekrardan ülkede gündeme getirdiğini belirtti, “Başbakan Yardımcısı’nın açıklaması, Türkiye’den ithalat yapabileceklerinin sinyali. Domates üreticisi açısından önemli bir pazar tekrar açılmış olacak fakat tonajları şimdiden kestirmek mümkün değil. Rusya diğer ülkelerin domatesini denedi ve ülkemizin bir numara olduğunu tekrar gördü” dedi.

Haberin Devamı

Engel kalktı

Rıza Seyyar fuarda protokol imzalanırsa, domateste serbestlik sağlanacağını, Rusya’dan fuara gelecek heyeti en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade etti. Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz ise Arkadiy Dvorkoviç’in yaptığı açıklamayı, domates ihracatının önündeki engelin kalkması açısından atılan olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi, “2018 yılında Rusya’ya domates gönderebiliyor hale gelebiliriz” ifadelerini kullandı.