Ege 'Dominik’e hayatımı değiştirmeye gittim'

'Dominik’e hayatımı değiştirmeye gittim'

30.10.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

Survivor’ın İzmirlisi mimar Burçak Tuncer, 15 hafta sonunda yaşamının değiştiğini söyledi, “Sakinliği, sabrı öğrendim. Dostlar kazandım” dedi

Dominik’e hayatımı değiştirmeye gittim

BURÇAK Tuncer, son Survivor yarışmasının İzmirlilerinden. Karşıyakalı Tuncer; ilk, orta, lise ve üniversite tahsilini İzmir’de tamamladı. Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin mimarlık bölümünü kazanan Tuncer, ailesinde mimarlık mesleğine büyük ilgi duyulduğunu, mimarlık ofisleri olduğunu söyledi. Yarışmaya katılmasında ailesinin büyük etkisi olduğunu kaydeden Tuncer, “Yarışmaya destek verip, göndermeleri benim için çok önemliydi. Tabii ki görüş ve düşüncelerini aldım ve Survivor’a katıldım” dedi.

Haberin Devamı

Sanatçı aileden

Aile genelinde çok sayıda sanatçı olduğunu, kendisinin de resim yapma merakı bulunduğunu belirten Tuncer, “Üniversiteyi bitirdikten sonra mimarlık ofisimizde 1.5 yıl çalıştım. Daha sonra kendim için bir şeyler yapmam gerek diye düşündüm ve yarışmaya katıldım. Dominik Cumhuriyeti’ne giderken kesinlikle bir iddiam yoktu. Çünkü ben sporcu değilim. Sadece görsel hafızama ve el becerilerime güvenerek yarışmaya dahil oldum. Fragmanlarda bile iddialı bir söz söylemedim. Çünkü, kendimi biliyordum. Ancak kendimden beklenenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum. Herkes ilk hafta dönmemi düşünüyordu ama elenmemek için gücümü sonuna kadar kullandım.” dedi.

Dominik’e hayatımı değiştirmeye gittim

Dominik’te 15 hafta kaldığını, yarışma anında büyük heyecan yaşadığını belirten Tuncer, “Beni bitiren stres oldu. Yarışlar sırasında hepimiz, bütün arkadaşlar çok zorlandık. Elimiz, kolumuz, bacağımız yara içinde kaldı. Çok kazalar yaşadık. Ancak parkur başında, daha önce çektiğimiz tüm acıları unutup, başka biri oluyorduk. Hepimiz çok hırslıydık. Kaybetmeye kesinlikle tahammülümüz yoktu. Yarışma süresince psikolojik bir savaş verdik. Ailem bile bu kadar uzun süre kalacağımı tahmin etmiyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ogeday ve Tuğçe

En yakın arkadaşlarının Ogeday ve Tuğçe olduğunu ifade eden Burçak Tuncer, “Yarışmanın birincisi Ogeday olduğunda çok sevindim. Dominik’te en büyük yardımı Ogeday ve Tuğçe’den gördüm. Sürekli beni motive ediyor, moral veriyorlardı. Dominik’te en büyük şansım, az önce de söylediğim gibi, iki can arkadaş, dost kazanmak oldu” şeklinde konuştu.

Oyunculuk eğitimi alıyor

MİMARLIK yapmaya devam ettiğini ve oyunculuk eğitimi aldığını belirten Burçak Tuncer, “ Mimarlık her zaman hayatımda olacak. Ancak yeni projelere de hazırlanıyorum. Hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor” dedi.

‘Yağmurlu günlerde çok ıslandık’

ACUN Ilıcalı’nın, “Yeni yarışmaya katılır mısın” demesi halinde hiç düşünmeden ‘evet’ diyeceğini, koşa koşa gideceğini söyleyen Burçak Tuncer, “Acun Bey ve ekibine bana böyle bir deneyim yaşama şansı verdikleri için minnettarım. Hayatımda yaşayamayacağım şeyler yaşadım ve büyük tecrübe edindim” dedi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dominik, farklı bir dünya. Yarışmacılardan başka kimse yok. Özellikle yağışlı günlerde büyük sıkıntı yaşadık. Çok ıslandık. Üstümüzdekileri kurutmak için büyük çaba harcadık. Her şeyden yoksun bir hayat sürüyorsun. Dominik’e hayatımı değiştirmeye ve kendi hikayemi yazmaya gittim. Bunu başardığımı düşünüyorum.”