Merak etmeyin, siyasete girmeyeceğim sadece çiçeği burnunda ABD başkanı Donald Trump’in saçlarına takıldım. Uzun bir süre kendisini yakından takip edeceğimizi bildiğimden hatta takıp etmeyi bırakın, mecburen her adımda önümüze çıkacağını öngördüğümden dün gece biyografisini okudum. Denk geldiğim her sitede de saçlarına baka kaldım. Donald Trump’ın saçları peruk mu?

Muhtemelen değil. Zaten bir dünya devinin başkanının, ayrıca bu denli servet sahibi bir iş adamının, bu devirde peruk takacağını düşünmek dahi istemiyorum. Fakat bir gariplik var. Dikkat edin. Rüzgar esse de gerçekleri anlasak gibi bir içses beliriyor insanın içinde.

Haberin Devamı

Neden gariplik var?

Çünkü Donald Trump 1946 doğumlu. Çünkü Trump tam 70 yaşında ve bu şekilde bir saç çizgisinin olması pek de mümkün değil. Saç çizgisi dediğimiz alan, alından başlayan saçların konumlandığı yerdir. Erkeklerde kadınlara nazaran daha açıktır, yani daha geniş alınları vardır. Yaş ilerledikçe bu alın çizgisi yükselmeye, derinleşmeye başlar. Fakat Donald Trump’ın alın çizgisi yeni doğmuş bebeğinki gibi.

Yine aynı soruyu soralım, Donald Trump’ın saçları peruk mu?

Hayır değil. Tahminim şu yönde. Trump saç ekimi yaptırmış yıllar önce, fakat saç ekimi yapan doktoru Trump’ın yaşını dikkate almadan, saç çizgisini yanlış konumlandırmış. Trump doktoruna eski saçlı resimlerini götürmüş ve ona göre model alınmış olabilir fakat işte hata burada başlıyor. Büyük bir olasılıkla 10- 15 sene evvel yaptırdığı bu saç ekimi işleminde yaşa göre bir planlama yapılmamış.

Bakın ister dünyanın 50 zengin adamı listesinde adınız geçsin, ister paraya para demeyin, eğer yanlış insanların, profesyonel, işinin uzmanı olmayanların eline düşerseniz, paranızla rezil olursunuz.

Bu doğrultuda saç ekimi yaptırmak isteyenlere birkaç tavsiyem olacak:

  • Lütfen saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, araştırmalarınızı çok iyi yapınız.
  • Maliyetlerden evvel düşünmeniz gereken en önemli konu, saç ekimi merkezinin kalifiye kadrosu ve profesyonelliği olsun
  • Mutlaka ön görüşme yapın
  • Daha evvel yaptıkları işleri inceleyin

Bu deneyimi yaşamış insanlara ulaşmaya çalışın, fikirlerini ve tecrübelerini sorun

Bugün Sağlık Turizmi vasıtasıyla en fazla hastayı saç ekimi prosedürü için ülkemizde ağırlıyoruz. Yabancı hastanın tercihi Türkiye ama o kadar fazla handikap var ki anlatamam size. Turisti kandıran, güzellik merkezlerinde saç ekimi planlaması yapanların sayısı o kadar fazla ki şaşırırsınız.

Haberin Devamı

Bakın saç ekimi tıbbı bir işlem. İşlemin illaki bir doktor tarafından planlanlanması gerekir. Sanatsal bakış açısı gerektirir. El işçiliği gerektirir. Sizler de araştırmalarınızı yaparken lütfen yurt içi ve yurt dışı tüm araştırma ve haberleri okuyun, bilgi sahibi olun.

Organik Saç ekimi

Bu arada biliyorsunuz ben de geliştirdiğim Organik Saç ekimini kendime denedim. Şimdi Donald Trump’a bakınca ekibime, Türk doktorlarına hayranlığım bir kez daha arttı.

Şimdi “Yahu Trump, saç ekimi yaptırmış olsa, bu işlemi yapan doktor bin kez çıkmış, reklamını yapmış olurdu” diyenleriniz olacaktır. Lütfen adamcağızın haline bakın, hangi doktor “Bunu ben bu hale getirdim” diyebilir ki?

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com