Gündem Donan gölde balık avı

Donan gölde balık avı

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle birçok kentte göller buz tuttu. Bitlis’teki Nazik Gölü’nde vatandaşlar donan gölde balık avlarken, Ağrı’da ise köylüler, kar ve buzla kaplanan araziyi futbol sahası haline getirerek maç yaptı

Donan gölde balık avı

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’daki Beyşehir Gölü’nün buz tutan yüzeyini görmeye gelenler, tehlikeye aldırmadan, yürüyüş yaptıkları buz üzerinde kayıp, fotoğraf çektirdi. Gölün kıyılarının buz tutması nedeniyle avcılık faaliyetleri durdu. Gezinti yatları da göldeki turlarına ara verdi.

Haberin Devamı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ovakışla beldesi ile Nazik, Gölgören, Dilburnu ve Kırıkkaya köyü sakinleri, yüzeyi donan Nazik Gölü’nde balık avladı. Yüzeyi tamamen donan gölde yaklaşık bir kilometre yürüyen vatandaşlar, kazma ve küreklerle buz tabakasını kırarak, göle attıkları ağlarla aynalı sazan balığı avladı.

Donan gölde balık avı

Göl pist oldu

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan ve soğuk havalar nedeniyle tamamen donan Mogan Gölü, 1.5 aydır çözülmedi. Buzlu göl üzerindeki balıkçı tekneleri ve deniz bisikletleri mahsur kaldı. Bir mühendis ise bu durumu fırsata çevirdi. Serkan isimli mühendis kendi imkanları ile yaptığı model uçağını uçurmayı başardı.

Donan gölde balık avı

Edirne’de buzlanma

Geçen hafta yoğun kar yağışının etkili olduğu Trakya’da kar yağışı zaman zaman hafif olarak etkisini yeniden göstermeye başladı. Edirne’de önceki gece hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle yollarda buzlanma meydana geldi. Yollardaki buzlanma nedeniyle pek çok sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önceki sabah saatlerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’ın Birecik ilçesinde, Bozan-Kadriye Kartal çifti, dün sabah yakınları tarafından yatakta hareketsiz halde bulundu. Çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde yaşlı çiftin sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek öldüğünü saptandı.