Dünya Dönecek köyleri de kalmadı!

Dönecek köyleri de kalmadı!

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Myanmar hükümetinin, ülkede kendilerine yönelik şiddet olaylarından kaçan Arakanlı Müslümanlardan geriye kalan ne varsa buldozerlerle yok ettiği bildirildi.

Dönecek köyleri de kalmadı

ABD merkezli “DigitalGlobe” şirketi tarafından Associated Press (AP) ajansına gönderilen uydu görüntüleri, Arakanlı Müslümanlara ait onlarca boş köy ve mezranın yetkililerce son haftalarda tamamen dümdüz edildiğini ortaya koydu. Myanmar ise, söz konusu köyleri “yeniliyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik toplu katliamlarına ilişkin önemli delillerin yok edildiğini gösteren görüntülerde, son üç ayda Maungdaw bölgesinin 50 kilometre civarında 28’den fazla köy veya mezranın, buldozer ve iş makineleriyle yok edildiği gözler önüne serildi.

Kasırga uyarısı

Uydu görüntülerinde, temizlenen bazı alanlara giren inşaat ekiplerinin yeni binalar, yapılar ve helikopter pistleri inşa ettiği görüldü. İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yayınladığı benzer analizde, şimdiye kadar en az 55 köyün etkilendiği bildirilmişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da, Myanmar’da süren şiddet olayları ve Bangladeş’te yaklaşan siklon mevsimi nedeniyle tehdit altında olan 720 bin Arakanlı Müslüman çocuğun ihtiyaçlarının giderilmesi için uluslararası topluma “acil çaba” gösterilmesi çağrısında bulundu.