Dünya 'Dört bomba yüklü araç gönderdiler, sonuncusu bana çarptı!'

'Dört bomba yüklü araç gönderdiler, sonuncusu bana çarptı!'

28.10.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

New York Times'ın usta fotoğrafçısı Denton, Musul cephesinde IŞİD'in arkalarından ateş açmasıyla başlayan cehennem dakikalarını "Patlayıcıların yüküyle yere yaklaşan araç, yalpalayarak araziye girdi, küçük bir hendeğe çarpıp takla attı. Arazide ters dönmüş bir kurbağa gibi tepetaklak duran araca ateş açılırken fotoğraf çektim" sözleriyle anlattı.

Dört bomba yüklü araç gönderdiler, sonuncusu bana çarptı

Amerikan New York Times gazetesi adına çatışmaları takip eden Bryan Denton, bulunduğu konvoya doğru gelen bomba yüklü IŞİD aracını fotoğrafladı.

Haberin Devamı

Ateş altındaki uzun günde çoktan üç kez bombalı araca hedef olduklarını belirten Denton, Musul'a doğru ilerlerken militanların arkalarından ateş açmaya başladıklarını aktardı.

Usta fotoğrafçı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Arkama baktığımda hemen anladım: Bomba yüklü araç buralardaydı ama hiçbir yerde görünmüyordu. Ve sonra onu gördüm, belki 20 metre mesafedeydi...

İntihar bombacısı aracı tehlikeli şekilde yakın görünen mezra tarafındaki hafif yokuştan aşağı hızlandırdı ve direksiyonu hemen arkamızdaki araçlara doğru yolun dışına kırmaya çalıştı. Soluk yeşil ve kahverengi boyalı çelik plakaların ve patlayıcıların yüküyle yere yaklaşan araç, yalpalayarak araziye girdi, küçük bir hendeğe çarpıp takla attı.

Iraklılar, arazide ters dönmüş bir kurbağa gibi tepetaklak duran araca ateş ederken fotoğraf çektim. Daha sonra araç şiddetli bir şekilde patlayarak etrafımızda büyük bir toz bulutu kaldırdı."

Yazarlar