Hatay Dörtyol'da Asdep Çalışmaları

Dörtyol'da Asdep Çalışmaları

19.07.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

Dörtyolda Asdep Çalışmaları

HATAY (AA) - Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında Dörtyol, Payas ve Erzin ilçelerinde hane ziyaretleri yapıldı.

Haberin Devamı

ASDEP çerçevesinde Dörtyol Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerince yapılan alan taramasında şu ana kadar 500 hanede 2 bin kişiye ulaşıldığı bildirildi.

Dörtyol Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Vekili Alican Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASDEP kapsamında her biri 13 kişilik ekipten oluşan 5 grubun ilçelerde saha analizlerine devam ettiğini söyledi.

Demir, projeyle aile ile bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması, uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması için sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren birey ve ailenin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan ASDEP ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Demir, Dörtyol, Payas ve Erzin ilçelerinde çok sayıda insana ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.