Hatay Dörtyol'da Sevgi Kaynağı Projesi Sona Erdi

Dörtyol'da Sevgi Kaynağı Projesi Sona Erdi

19.10.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

Dörtyolda Sevgi Kaynağı Projesi Sona Erdi

HATAY (AA) - Dörtyol'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca dezavantajlı gruplara yönelik Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Sevgi Kaynağı Projesi sona erdi.

Haberin Devamı

Halk Eğitim Merkezi ile Dörtyol Belediyesinin de ortak olduğu Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerini Geliştirme Hibe Programı kapsamında düzenlenen proje kapsamında 15 Roman gence 8 ay süren kaynakçılık kursu verildi.

Tüm kursiyerlerin başarıyla tamamladığı eğitimin ardından sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, törende yaptığı konuşmada, istihdam ağırlıklı projelere ortak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu tür projelere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem de amaçlarının Avrupa Birliği projelerinden kurum olarak en iyi şekilde istifade ederek bölgedeki gençlerin meslek sahibi olmalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yürütülen projeyle kursiyerlere 600 saatti teorik, 200 saati uygulamalı 800 saat eğitim verildiğini ifade eden Erdem, "Kursiyerlerimizin tamamı sertifika almaya hak kazandı. 83 bin avro bütçe maliyetine sahip projemizin 72 bin avroluk kısmını Avrupa Birliği finanse etti." dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.